labdarúgás

2021.09.16. 07:00

Nem tudott javítani az eddigi mérlegén a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 8. fordulójában Szombathelyre utazott a Tiszakécskei LC csapata. A találkozó előtt a hazaiak a tabella második fokát foglalták el, míg a vendégek a huszadik helyet. A tiszakécskeiek szerettek volna javítani eddigi eredményükön.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás / Illusztráció

Visinka Ede vezetőedzőnek gondot okozott, hogy több játékosa is, Heffler Norbert, Lovas Andor, Beliczky Gergő, és Horváth Adrián játékára nem számíthatott sérülés, illetve betegség miatt. Már a második percben Holczernek kellett bemutatni tudását, amikor is Tóth Milán közeli lövését hárította. A 20. percben szintén a tiszakécskei hálóőrnek kellett védenie, ezúttal Németh Mihály bombáját semlegesítette. A 24. percben gólt szerzett a Haladás. Tóth-Gábor a jobb oldalon, az alapvonal közeléből lőtte be a labdát, Tóth Milán pedig a hálóba 1–0. Válaszként a korábban Szombathelyen játszó Szalay Szabolcs bombáját tolta kapu fölé Rózsa.

A bekapott gól után élénkebben játszott a Tiszakécske, de ez sajnos gólban nem mutatkozott meg. A második félidőben az 53. percben Tóth-Gábor előtt adódott ziccer, de Farkas Norbert beérte és szerelte. Az 57. percben Kovács Barnabás próbálkozott húsz méterről, de lövését védte Rózsa. A 63. percben hármas cserét hajtott végre Visinka Ede. Végső helyett Pál, Erdei helyett Albert, Szalay helyett pedig Kalmár állt be. Ezzel a középső és a támadó részt akarta erősíteni Visnka Ede. És hogy mennyire akarta a vezetőedző azt, hogy legalább egy pontot szerezzen a csapat Simont és Galacsot is beküldte, akik mind a ketten a támadó részt erősítik.

Galacs próbált is élni a lehetőséggel, mert a 84. percben tizenkilenc méterről leadott lövése alig kerülte el a jobb alsó sarkot. A másik oldalon Délczeg előtt adódott hasonló lehetőség, de ő sem tudott betalálni. A hosszabbításban Simon szabálytalankodott, amiért sárga lapot kapott, de mivel reklamált, ezért a pirosat is megkapta.

A tiszakécskeiek legalább az egy pontot megérdemelték volna, harcoltak, küzdöttek, de ezúttal is a góllövéssel volt probléma.

– Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, mert a mutatott játék alapján többet érdemeltünk volna, értékelte a találkozót Visinka Ede. Nem volt benne a meccsben ez a kapott gól, ami egy fault után következett be, sőt szerintem egy minimális lökés is volt, amiért nem fújt a játékvezető. A mérkőzés folyamán mi birtokoltuk többet a labdát, mi kezdeményeztünk. A találkozó vége felé megpróbáltuk beszorítani a Haladást, igaz a hosszabbításban egy kontrából adódott nekik egy helyzetük, de kihagyták. Összeségében azt gondolom, hogy több volt ebben a meccsben, minimum az egy pontot megérdemeltünk volna. Jó úton vagyunk, de kell egy siker, hogy elhiggyük, többre is képesek vagyunk, tette hozzá a vezetőedző.

Szombathelyi Haladás–Tiszakécskei LC 1–0 (1–0)

Szombathely, 1200 néző, vezette: Barna Gábor (Mohos Milán, Vörös Dániel)

Szombathely: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Csilus (Doktorics 81.), Holdampf, Kiss B. (Délczeg 81.), Szekér – Tóth-Gábor (Horváth R. 61.), Tóth M. (Monori 68.) Vezetőedző: Németh Szabolcs

Tiszakécskei LC: Holczer – Oláh, Kiprich D., Farkas, Végső (Pál 63.), Uzoma – Gyurján

(Galacs 78.), Pongrácz (Simon 73.), Kovács B., Erdei (Albert 63.) – Szalay (Kalmár 63.). Vezetőedző: Visinka Ede

Gól: Tóth M. 24. Kiállítva: Simon 93.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában