Atlétika

2021.08.19. 20:49

Szűcs Szabina bronzérmet nyert az U20-as világbajnokságon

Szűcs Szabina, a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club atlétája szenzációs egyéni csúcsot beállítva bronzérmes lett az U20-as atlétikai világbajnokságon, hétpróbában.

Vincze Miklós

Forrás: KARC Atlétika Szakosztály

A júliusi Európa-bajnokság után máris zajlik az U20-as korosztály számára az újabb világverseny, ugyanis szerdán kezdődött, és vasárnapig tart az U20-as világbajnokság, a kenyai Nairobiban.

A kecskeméti atléta, Szűcs Szabina számára szerdán kezdődött meg a hétpróba. Az első versenynapján Szűcs délelőtt 100 gáton 14.61-et futott, magasugrásban pedig 1.72 métert ért el.

A súlylökést így az 5. helyről várhatta, ott a második sorozatban 11.45 métert dobott, amivel feljött a 4. helyre, akkor még negyven ponttal volt lemaradva a dobogótól. pozícióba – ekkor 40 ponttal volt lemaradva a dobogóról. Ezután 200 méteren Szűcs remekül tartotta magát, és végül csak három egyéni csúcsot futó riválisa ért az ő 25.33-as idejénél hamarabb célba.

A szerdai nap zárásaként négy számot követően a finn Saga Vanninen vezetett több mint 200 ponttal az őt követő Sophie Kreiner és Pippi Lotta Enok előtt, akiket a 4. helyen a magyar többpróbázó követett, 108 pontos hátrányban, ez a kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhető részeredmény azonban már óriási sikernek számított, hiszen ennek köszönhetően a csütörtöki napon az éremért harcolhatott. A kecskeméti atléta a második legnagyobbat ugrotta távolugrásban (6.04 méter), majd gerelyhajításban 43.05 méteres új egyéni csúcsot dobott.

Előbbi eredményének köszönhetően megközelítette, utóbbival pedig meg is előzte az addig előtte álló Sophie Kreinert, így a harmadik helyről, 26 pontos előnyben várhatta az utolsó számot. A csütörtök délutáni program az eső miatt egy kissé csúszott, de ez sem akadályozhatta meg a fiatal magyar hölgyet, hogy 800 méteren új egyéni csúcsot jelentő 2:19.48-cal a negyedik helyen célba érve megőrizze összesítésben a harmadik pozíciót. Szűcs Szabina, a KARC atlétája végül élete eddigi legjobb teljesítményét bemutatva 5674 ponttal zárt, aminek köszönhetően megszerezte a magyar csapat első érmét a korosztályos világbajnokságon.

Fotó: KARC Atlétika Szakosztály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában