labdarúgás / galériával

2021.08.30. 10:41

Megosztozott a pontokon a Tompa és a Sükösd

Rangadót rendeztek a megyei másodosztály déli csoportjában, a második fordulóban. A nyáron megerősödő Tompa a mindig dobogóesélyes Sükösdöt fogadta vasárnap délután. A pocsék időjárási körülményekhez remekül alkalmazkodtak a csapatok, és egy remek, fordulatokban gazdag csata alakult ki.

Munkatársunktól

Fotó:

Kezdetét vette a megyei másodosztály is az elmúlt héten. A vasárnapi házigazda Tompa egy vereséggel kezdett az első fordulóban, míg a vendégek egy 4-0-ás diadallal indítottak.

A meccsen a csapatoknak nem csak egymással, de az időjárással is meg kellett küzdeniük, amely nem volt túl kegyes hozzájuk. Az első lehetőség a 8. percben adódott, amikor is Lógó 30 méteres szabadrúgása csattant a kapufán, a kipattanót pedig mellérúgták a vendégek. Az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a Tompa. Mihalics végezhetett el egy oldalszabadrúgást, melyet remekül csúsztatott meg Vojnic Tunic, és fejesével előnyhöz juttatta a hazaiakat, 1–0.

Nem tartott sokáig az örömük három perccel később egy 20-22 méteres szabadrúgással egyenlítettek a vendégek, Végh Gábor mesterien csavarta el a pettyest a jobb felsőbe, 1–1. A 23. percben ismét Lógó veszélyeztetett szabadrúgásból, a kísérletet bravúrral hárította a hazai portás. Hét perccel később Dr. Farkas András oldalszabadrúgása vágódott le, majd testvére, az előre húzódó Farkas Ákos lőtte kapura, a kapus azonban nagy bravúrral védett. Tíz perc elteltével Végh ívelt a védők mögé, Kárpáti remekül kezelte le, de lövése az oldalhálóban landolt. A 42. percben Dr. Farkas András végezhetett el 45 méterről egy szabadrúgást, melyet követően a kapus tolta a kapufára, szöglet. A szögletet szintén Farkas végezte el, aki Tesic fejére varázsolta a labdát, aki mellébólintott.

A fordulást követően az 50. percben egy kavarodást követően Vojnic Tunic vágta fölé a labdát. Az 59. percben ismét előnyhöz jutottak a hazaiak. Farkas András bújt ki a védők között, majd kicselezte a kapust és a hálóba juttatta a labdát. 2-1. A 68. percben Mihalics tekert kapura egy szögletet, azonban a kapus résen volt és kiütötte. Egy perc sem telt el, ismét Mihalics ezúttal szabadrúgást végzett el, és a labda remekül csapódott a léc alá, de a kapufáról kipattant a labda pont Farkas Ákos fejére, akinek a fejesében nem volt elég erő.

A 79. percben ismét Mihalics végzett el egy szögletet, amelyre ismét Farkas Ákos érkezett, a lapbda a kapufáról végigcsorgott a gólvonalon és utána kipattant. Két perccel később ismét Farkas volt a fő szereplő, ezúttal negatív hősként egy felívelt labdát fejelt be középre, mely éppen a hat perccel azelőtt beálló Schulcz lábát találta meg, aki kapásból óriási gólt rúgott, 2–2. Több lehetőség nem adódott a találkozón.

Tompa SE – Sükösd SC 2-2 (1-1)

Tompa SE: Labanc – Farkas Á. – Andróczki – Szakál – Vukov – Danis – Vojnic Tunic – Tesic (Laskovics 84.p) – Mihalics (Kövecses 89.p) – Dr. Farkas A. – Kovács (Teleki 64.p) Vezetőedző: Dulics Josip

Sükösd SC: Gajári – Ruff – Lógó – Zsók – Petrás – Ferenczi (Schulcz 75.p) – Végh – Rozsi (Bohner 70.p) – Kolompár (Matyity 46.p) – Tamás (Zsikó 66.p) – Kárpáti Játékos-edző: Zsók József

Dulics Josip, a Tompa vezetőedzője: – A felkészülésünkről annyit szeretnék mondani, hogy jó alapozást tudhatunk magunk mögött, továbbá négy-öt játékost tudtunk igazolni, akik meghatározóak. Két játékosunk azonban már több hétre kidőlt, és ez nagyon befolyásolta ma a játékunkat. Igazságos eredmény született, mindkét csapat próbált támadni, nehéz volt a pálya ebben az időjárásban, nehéz futballozni. A bajnokságban, ha mindenki rendelkezésemre tud állni, akkor 1.-5. hely valamelyike lehet a célkitűzés. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfél csapatának is.

Zsók József, a Sükösd játékos-edzője: – Nem éppen a legjobb előjelekkel készültünk, hiszen nagyon rossz az edzéslátogatottság, nyáron ez természetesen mindig így van. Úgy indultunk neki a bajnokságnak, hogy az első hatba odaérjünk, nem vagyunk sokan, de hála istennek van öt-hat fiatal, akiket szeretnénk beépíteni, hiszen korosodunk, és az elmúlt szezonokban több volt az idősebb játékos. A mai meccsre külön készültünk, tudtuk, hogy a Tompa hazai pályán remek csapat, fizikálisan erősek. Igazságos eredmény született, elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, meccs előtt is azt mondtam a fiúknak, ha egy pontot szerzünk az már jó eredmény. Gratulálok a Tompának is, mert ők is végigküzdöttek csakúgy, mint ahogyan mi is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában