Kosárlabda

2021.08.18. 12:39

A kecskemétiek légiósa, Pollard alig várja a bemutatkozást

Augusztus közepén lett teljes a Duna Aszfalt–DTKH Kecskemétnek a férfi kosárlabda NB I.-es rajtjára készülő kerete, amikor megérkezett az amerikai Xavier Pollard és a szerb Andrej Milutinovic a felnőtt kerethez, hogy ők is megkezdjék a többiekkel a felkészülést. Xavier Pollard a családját is magával hozta Kecskemétre, ahol remekül érzi magát.

Vincze Miklós

New Yorkból érkezett Kecskemétre a fiatal sportoló

Fotó: Duna Aszfalt

Az elmúlt hétvégén érkezett meg a családjával a tengerentúlról Kecskemétre a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét első osztályú kosárlabda bajnoki rajtjára készülő keretének az amerikai légiósa, Xavier Pollard. Az amerikai irányító New Yorkban nőtt fel, és soha, egy pillanatra sem volt kérdés a számára, hogy profi kosaras akar lenni. Az öreg kontinenssel ugyanakkor nem most ismerkedik, hiszen az idei az ötödik év lesz a számára Európában.

– New Yorkból jövök, ahol a kosárlabda szinte vallásként van jelen az emberek életében

– utalt arra Pollard, hogy milyen döntően befolyásolta a környezete a későbbi pályáját. – Egy gyerek számára ott szinte lehetetlen úgy felnőni, hogy ne akarna profi kosaras lenni, nem voltam ez alól kivétel én sem. A középiskolában és az egyetemen is mindvégig ez a cél lebegett a szemem előtt, és boldog vagyok, hogy az álmom valóra vált, hogy azzal foglalkozhatok, amit imádok csinálni. A családunkban heten vagyunk testvérek, ám sajnos az egyik öcsém öt éve elhunyt, így ő már csak a szívünkben él tovább. Ugyanakkor hálás vagyok a sorsnak, hogy a három fivérem és három nővérem egészséges, boldog családot alkotunk – tért ki a családjára.

A szűkebb családja ugyanakkor öt hónappal ezelőtt bővült, hiszen az amerikai irányítónak kislánya született. És noha légiósként keresi a kenyerét, nem kellett hosszú időre búcsút mondania feleségének és a kislányának, ugyanis ők is vele tartottak Kecskemétre.

– Apának lenni a legjobb dolog, ami valaha is történt velem. Tudom, hogy közhelynek tűnhet, de tényleg leírhatatlan, mikor a saját gyereked tarthatod a kezeidben. A feleségem, Rachel és kislányunk, Phoenix is velem tartott Magyarországra, ami nagyon fontos a számomra. Rachel rajong a divatért, a divattervezésért. Ez egy olyan szakma, amellyel a világ bármely pontján tud boldogulni, úgyhogy az anyai feladatok mellett itt is tud majd ezzel is foglalkozni. Különösebb hobbijaink nincsenek, szeretünk sokat a természetben barangolni. Bízom benne, hogy lesz idő felfedezni majd az ország szépségeit.

Pollard alaposan tájékozódott a magyar bajnokságot és a kecskeméti klubot illetően is, mielőtt igent mondott a hírös városiak hívására.

– Nagyszerű dolgokat hallottam az itteni bajnokságról, néhány barátom már játszott Magyarországon korábban, tőlük tudom, hogy erős ligáról van szó.

A klubomat már kezdem megismerni, és nyugodt lélekkel elmondhatom, hogy Duna Aszfalt-DTKH Kecskeméttel kapcsolatban csupa pozitív élményem van. Profi klubvezetés várt itt rám, felkészült szakmai stáb, és kiváló hangulat uralkodik a klubnál. A csapattársak egytől egyik pozitív személyiségek, akik kedvesen fogadtak az öltözőben. Nagyon várom már, hogy vállvetve küzdhessünk a győzelmekért a fiúkkal – utalt arra, hogy alig várja a bajnoki rajtot.

New Yorkból érkezett Kecskemétre a fiatal sportoló
Fotó: Duna Aszfalt

Örömmel vállalkozott arra is, hogy az irányítói játékstílusát jellemezze. – Kombó irányítónak nevezik a posztomat. A kombó irányító a klasszikus irányítói feladatok mellett a pontszerzésből is ki tudja venni a részét. Nem is baj, hiszen én szeretem a kicsit keményebb játékot, nem ismerek elveszett labdát, sem pedig lehetetlent, mindig, minden helyzetben a maximumra és a győzelemre törekszem.

Xavier Pollarddal is találkozhatnak a szurkolók szeptember 4-én, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatbemutatóján. De az igazi bemutatkozás szeptember 22-én szerdán lesz, amikor is a bajnokság első fordluójában a kecskemétiek a Kaposvárt fogadják a Messzi István sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában