Kézilabda

2021.04.02. 18:33

A Vasas jutott tovább a Liga Kupában

Pénteken a női kézilabda Liga Kupa negyeddöntő második fordulójában a Global Big Building Zrt. KNKSE a Vasas SC-t fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A Kecskemét hét góllal maradt alul a visszavágón.

Kovács Nóra

Fotó: shutterstock.com

A nyolcadik percig fej-fej mellett haladt a két klub (5–6), de a játékrész derekán 7–9-es állást követően sorozatban szerzett négy gólt a Vasas, a 20. percben 7–13-ra vezettek. A félidő hajrájában sikerült zárkóznia a hazaiaknak, 11–15 volt az állás a szünetben.

A fordulás után felzárkózott két találatra a KNKSE (14–16), azonban több hiba esett a védekezésbe, amit kihasználva az ellenfél a 46. percben 17–22-es előnyben volt, majd hét perccel később már 17–25-re vezetett. Nyakó Rozália vezérletével – aki a mérkőzésen kilenc gólt szerzett – a játékrész végére hét találatra zárkózott a Kecskemét. A Vasas végül 29–22-re nyerte a mérkőzést, ezzel pedig az elődöntőbe jutottak.

– Ez egy nagyon jó mérkőzés volt számunkra és az ellenfél számára is, hiszen mindketten az NB I./B felnőtt bajnokságának a mérkőzésein próbáljuk a csapatainkat megtalálni – nyilatkozta Papp György, a Vasas SC vezetőedzője. – Jelen helyzetben, amikor koronavírusos problémák is vannak, szokatlan felállásokban és szokatlan módozatokban kellett játszani a csapatnak. Az elején döcögött a játékunk, sokat hibáztunk a befejezésekben, a védekezésünk viszonylag összeállt. Kevesebbet tudtunk az elején segíteni a kapusnak, de utána ezek a problémák feljavultak, támadásban pedig rá tudtuk erőltetni a mi tempónkat a Kecskemétre, amit szerencsésen mi bírtunk jobban. Gratulálok a csapatnak. Most a négy közé jutottunk, nyilván várjuk a sorsolást, hogy kivel kerül össze a csapat. A pályára mindig úgy lépünk, hogy győzni szeretnénk bárkivel szemben.

– Sokkal több jó momentumunk volt, mint a keddi mérkőzésen, de egy bajnoki címre esélyes csapat ellen még ez is kevés – mondta Varga József, a Global Big Building Zrt. KNKSE vezetőedzője. – Mindkét félidőben volt egy tíz perc, amikor sem a védekezés, sem a támadás nem volt megfelelő. Ez pedig el is döntött végül mindent.

GBB Zrt. KNKSE–Vasas SC 22–29 (11–15)

Kecskemét, Liga Kupa negyeddöntő, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Garai Balázs, Varasdi Levente.

KNKSE: Nagy É. – Bab 1, Pap 1, Borbély 6, Nyakó 9, Megyesi, Pécsi 3. Csere: Jámbor-Herceg 1, Kisjuhász 1. Vezetőedző: Varga József.

Vasas: Kurucz – Ivanics 3, Pénzes 7, Speth 4, Cifra 1, Nagy Zs. 3, Kovács 3. Csere: Takács 3, Sárkány 1, Imrei 1, Bernáth 2, Őz 1, Horváth. Vezetőedző: Papp György.

Kiállítások: – illetve 2 perc.

Hétméteresek: 5/3, illetve 2/-.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában