labdarúgás

2021.03.21. 20:55

A Sükösd nyerte a déli örökrangadót

Örökrangadót vívtak a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Déli csoportjában a 13. fordulóban, hiszen a Sükösd az örök rivális Dusnokot fogadta.

Vincze Miklós

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

A mérkőzés előtt a Sükösd az eddigi tizenhárom mérkőzéséből megszerzett húsz ponttal a 4. helyen állt, a Dusnok pedig egyelőre kirobbanthatatlannak tűnik a második helyről, hiszen hét pont volt a hátránya az éllovas Kunbajával, és hét pont volt az előnye a dobogó harmadik fokán álló Nemesnádudvarral szemben. Örökrangadóhoz méltó, nagy küzdelmet hozott a mérkőzés.

A vezetést a vendégcsapat szerezte meg, még a találkozó elején. A 9. percben a vendégek egyik támadása már elhalt ugyan, a hazaiak azonban nem elég határozottan hozták fel a labdát. Bolvári Dávid megszerezte azt az oldalvonalnál, habozás nélkül középre kanyarított, és a felugró hazai kapus, Gajári mellett Bolvári Zoltán a léc alá fejelt, 0–1. Az első félidő hátralévő idejében is nagy küzdelem folyt a pályán, az eredmény azonban nem változott.

A második játékrész elején sem az eredmény változott előbb, hanem a vendégcsapat létszáma, Rónai ugyanis egy visszahúzás miatt megkapta a második sárgáját, így értelemszerűen a piros lapot.

Alig tíz perce játszott emberelőnyben a Sükösd, amikor – az akciót megelőző jelenet tekintetében – szinte lemásolták a vendégek vezető gólját.

A dusnokiak nem elég határozottan hozták fel a bal oldalon a labdát. A kellően agresszív Lógó Zsolt megszerezte, majd egy villámgyors kényszerítő után a 16-os sarkánál, a büntetőterületre betörő Matity Donát úgy vette át mellel a labdát, hogy azonnal helyzetbe is került. Jobbal, higgadtan a hosszú sarokba helyezte, 1–1. A 69. percben egy hazai támadás során a 16-osra balról betörő Tallért buktatták a vendégvédők, 11-es. A labda mögé Lógó Zsolt állt oda és magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba, 2–1. Próbálkozott a Dusnok, a helyzete azonban tovább nehezedett, amikor a 82. percben a játékvezető Bolvári Zoltánt talpalásért egyből piros lappal kiállította. A rendes játékidő lejártakor Ruff Lénárd indult meg balról a hazai kapu felé, a kapujából kilépő Wachtler fölött elegánsan átemelte a labdát, az azonban a felső lécre hullott, az eredmény így már nem változott.

– Nagyon vártuk ezt a rangadót. Küzdelmes mérkőzés volt, amelyen végig mi próbáltunk kezdeményezni. A Dusnok egy szerencsés góllal szerzett vezetést, de érzésem szerint már a kiállítás előtt is mi domináltunk, nekünk volt több lehetőségünk, a kiállítás után pedig sikerrel őröltük fel a Dusnok erejét és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést – nyilatkozta Zsók József, a hazaiak játékos-edzője.

– Úgy érzem, hogy az első félidőben domináltunk, mi játszottunk fölényben, mi dolgoztunk ki több helyzetet, és ebben az időszakban a vezetést is megszereztük.

A kiállítások azonban megpecsételték a sorsunkat,

a végén már csak futottunk az eredmény után. Meglehetősen durva mérkőzés volt, szokatlan lapelosztással, hiszen a hazaiak nyolc sárga lappal úszták meg a mérkőzést, mi pedig két pirosat kaptunk, amelyek közül a másodikat túl szigorúnak érezzük – értékelt Bolvári Dávid, az egyesület elnöke.

Sükösd SC–Dusnok KSE 2–1 (0–1)

Sükösd, vezette: Polyák Attila (Tóth István, Hagymási Attila)

Sükösd: Gajári – Bohner, Petrás (Ruff 67.), Lógó, Schuszter (Kolompár 62.), Tamás (Matity 54.), Végh, Ferenczi (Zsikó 84.), Tallér, Rozsi, Zsók. Játékos-edző: Zsók József.

Dusnok: Wachtler – Jagicza, Báló, Varga (Jáksó 60.), Bolvári Z., Kristály, Mirza, Bolvári D., Hodován (Simonits 78.), Rónai, Bolvári P. (Bárdos). Játékos-edző: Báló Ferenc.

Gól: Matity az 58., Lógó a 69., illetve Bolvári Z. a 9. percben.

Sárga lap: Tamás a 21., Rozsi a 44., Kolompár a 64., Tallér a 76., Végh a 79., Bohner a 80., Zsók a 82., Zsikó a 89. percben.

Kiállítva: Rónai a 48., Bolvári Z. a 82. percben.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában