Kézilabda

2021.01.23. 10:09

Győzelemmel rajtolt a Kecskeméti NKSE

Csütörtök este első Liga­kupa-meccsét játszotta a GBB Zrt. KNKSE csapata, amely a negyedik fordulóban idegenben a PC Trade Szegedi NKE együttese ellen lépett pályára. Szoros végjátékban egy góllal nyert a Kecskemét.

Kovács Nóra

Borbély Márta (labdával) 12 gólt szerzett a Szeged elleni Ligakupa-meccsen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Bár Lengyel Leonetta első próbálkozását még védte Porobic, az első perc végén már nem tudta hárítania a beálló lövését, 0–1. Csoknyai szépített, majd az ötödik percig Nagy Renáta további két gólt szerzett, amivel 3–1-es előnyre tett szert a PC Trade Szegedi NKE. Borbély és Lengyel vezérletével zárkózott a Kecskemét. Egy darabig felváltva este a gólok, a tizedik percben 6–6-ot mutatott az eredményjelző, majd Borbély két újabb találatával 8–6-ra vezetett a KNKSE. A játékrész felére egyenlített a Szeged, átvenni azonban nem tudták a vezetést, mert Nagy Éva remekül védett a kapuban. Hiába kértek időt a hazaiak, egy öt-nullás sorozattal

a 21. percre 13–8-ra lépett meg a Kecskeméti NKSE csapata.

Ekkor Kozma szépített, amire további négy góllal válaszolt a hírös városi klub, 9–17 állt az eredményjelzőn. A 26. percben Szécsi törte meg az újabb gólcsendet. A hajrában Jámbor-Herceg Réka értékesített egy hétméterest, majd a túloldalon Miklós gólja zárta a játékrészt, 11–18 volt az állás a félidőben.

A második játékrészt ismét a vendégek nyitották Borbély hetesével. De jobban jött ki a fordulás után a Szeged, a 33. percre 14–19-re zárkóztak. A 36. percre Nyakó és Borbély találatával visszaállt a hatgólos kecskeméti fór, 15–21. Kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, amit kihasználva 18–21-re jött fel a Tisza-parti együttes. Varga József, a KNKSE vezetőedzője kért időt. A negyvenedik percre már csak két góllal vezetett a KNKSE. Ekkor ismét Nyakó vette vállára a csapatot és két gyors gólt szerzett. A következő percekben felváltva estek a gólok, a játékrész felére Frányó irányításával újra felzárkózott két gólra a Szeged. A 48. percre Szabó góljával egyenlített, majd Szécsi találatával a vezetést is átvette a hazai alakulat. Ekkor ismét időt kértek a vendégek. Az 50. percben Bab góljával egyenlített a Kecskemét, 28–28. Jámbor-Herceg és Borbély vezérletével fordított a hírös városi klub,

az 55. percre pedig 33–30-as előnyre tettek szert.

Ezt a rohamot egy négyperces gólcsend követte a vendégek részről, amit kihasználva a Szeged feljött egy gólra. Az 59. percben Borbély megszerezte 12. találatát, amivel bebiztosította a kecskeméti győzelmet. A mérkőzést Szécsi hetese zárta, 34–33-ra győzött a KNKSE.

– Egy felkészülési mérkőzésnek tekintettük ezt a találkozót – nyilatkozta Varga József, a KNKSE vezetőedzője. – A mérkőzésen mindenki pályára lépett. Egy kifejezetten jó első félidőt produkáltunk és egy jó utolsó tíz percet. A második félidőben egy negyedóra volt, amikor nem úgy teljesítettünk sem támadásban, sem védekezésben, mint ahogy azt addig tettük.

– Nagyon jól szolgálta ez a mérkőzés a felkészülésünket – nyilatkozta Vojkovics Gyula, a PC Trade Szegedi NKE vezetőedzője. – Látszik, hogy még az alapozás elején járunk, sok hibával játszottunk támadásban és védekezésben is. Ezen még javítanunk kell a bajnokság kezdetéig.

Borbély Márta (labdával) 12 gólt szerzett a Szeged elleni Ligakupa-meccsen
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Szegedi NKE–KNKSE 33–34 (11–18)

Ligakupa-mérkőzés, G csoport. Szeged, zárt kapuk mögött.

Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József.

Szegedi NKE: Porobic – Frányó 4, Zsikó 1, Szécsi 6, Nagy R. 5, Miklós 6, Szabó 2, Csoknyai 2, Kozma 6, Szabó 1. Vezetőedző: Vojkovics Gyula.

KNKSE: Nagy É. – Jámbor-Herceg 8, Nagy E. 1, Lengyel 4, Pap 2, Nyakó 4, Lóczi 1, Bab 2, Borbély 12, Vezetőedző: Varga József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában