Labdarúgás

2021.01.23. 19:04

A megkezdett út folytatása a cél a Kecskeméti LC számára

Viszontagságossá tette a 2020-as esztendőt a koronavírus a Kecskeméti LC számára is, de igyekeznek jól alkalmazkodni a körülményekhez. S. Juhász Attila, az egyesület elnöke értékelte a mögöttük hagyott esztendőt a kecskemetilc.hu-nak, illetve beszélt a 2021-es célokról is.

Kovács Nóra

S. Juhász Attila úgy véli, hogy elsősorban nem profi élsportolók nevelése a feladatuk

Forrás: KLC

– Hogyan foglalható össze a KLC tavalyi éve?

– Eddigi pályafutásom során az előző év „páratlan” év volt. A koronavírus miatt bevezetett korlátozások felülírták előzetes terveinket, megnehezítették, sőt, időszakonként meg is gátolták a megfelelő színvonalú szakmai munkát. Nyártól végre újra beindulhatott az élet, elkezdődhettek az edzések, majd a bajnokságok, és novemberig viszonylag zökkenőmentesen zajlottak a különböző versenysorozatok. Novemberben gyakorlatilag véget ért az őszi szezon, a bajnokságok felfüggesztésre kerültek, csapataink de­cem­ber közepéig edzésben maradtak. Azóta többen már a téli felkészülést is elkezdték, hiszen sok a halasztott bajnoki, így korábban folytatódhatnak a bajnokságok.

– Milyen fő céllal indult el a szakmai munka?

– Már 2019-ben célul tűztük ki, hogy emeljük a versenyeztetés szintjét az utánpótlásban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fiúutánpótlásban immáron második éve szerepel a másodosztályában az U15 és az U14, illetve a harmadosztályban már harmadik éve az U19 és az U17. Igyekszünk ezt a szakágat is minél inkább erősíteni, de nem kedvezett ennek sem sajnos a tavalyi év. Elkezdtünk egy munkát az óvodákban és az iskolákban, amit a vírushelyzet miatti korlátozás ebben az évben szinte teljesen ellehetetlenített, hiszen nem mehettünk be az intézményekbe.

– Milyen célokkal indul a munka 2021-ben?

– Szeretnénk továbbra is azon az úton tovább haladni, amit kitűztünk magunk elé. Elsősorban nem profi élsportolók nevelése a célunk – legtehetségesebb játékosainkat a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia felé irányítjuk –, mellyel párhuzamosan képzésünk és versenyeztetésünk szintjét egyaránt emelni kívánjuk. Ahogy a korábbi években, úgy a lehetőségeinkhez mérten idén is szeretnénk segíteni a Széktói létesítmény fejlődését, most éppen egy világításkorszerűsítésen vagyunk túl a műfüves pályán. Szeretnénk megőrizni az egyesületben az alapítás óta meglévő családias hangulatot, edzés- és játéklehetőséget biztosítani ötéves kortól fiúk és lányok, apukák és anyukák, nagypapák és nagymamák számára egyaránt.

S. Juhász Attila úgy véli, hogy elsősorban nem profi élsportolók nevelése a feladatuk
Fotó: KLC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában