kerékpár

2020.01.10. 13:45

Vasárnap rendezik a kerékpáros ob-t Kecskeméten

A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezik a téli kerékpársport legjobban várt, és a legtöbb profi versenyzőt felvonultató megmérettetését, a Cyclo-cross Országos Bajnokságot. A január 12-én, vasárnap 10–15 óráig zajló versenyen sok helyi bringás is rajthoz áll.

Vincze Miklós

A kecskeméti Góhér Mihály (jobbra) húzza a mezőnyt

Fotó: P.N.

A Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Kerékpáros Sportegyesület az országúti és cyclocross, azaz téli terepkerékpározás egyik meghatározó utánpótláscsapata hazánkban. De a csapat nem csak az utánpótlás-nevelés területén jeleskedik, hanem évek óta számos kerékpáros eseményt szervez. A helyi és környékbeli megmérettetések mellett szerveztek már országos versenyeket országúton és terepen egyaránt. Utóbbiban nagy tapasztalattal bír a Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Kerékpáros Sportegyesület, ugyanis 2013-ban rendezték az első országos terepkerékpár-versenyt, szintén a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Kecskemét azóta is minden szezonban otthont adott a cyclocross-sorozat egy-egy futamának, de az egyesület idén szintet lép: városunkban rendezik meg január 12-én a Cyclo-cross Országos Bajnokságot.

Az országos bajnokság minden sportág legfontosabb hazai versenye. Így van ez a cyclcross szakág esetében is. Ilyenkor minden profi és amatőr harcba száll, hogy dobogóra állhasson, és magára húzhassa a bajnoki mezt.

A verseny nem csak a résztvevők, de a nézők számára is izgalmas, ugyanis a pálya legizgalmasabb pontjai jól láthatóak számukra, így testközelből élhetik át azt a küzdelmet, melyet a bringások vívnak egymással és az elemekkel. És mindezt többször is, hiszen a futamok több körből állnak.

A kecskeméti Góhér Mihály (jobbra) húzza a mezőnyt
Fotó: P.N.

Az OB különböző kategóriáiban nagyon sok kecskeméti versenyző is rajhoz áll. Esélyeikről Sáfár Tamás, a Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Kerékpáros Sportegyesület elnöke, edzője, nyilatkozott:

– Több érmes helyezést várunk a helyi fiataloktól, és minden esélyünk megvan, hogy együtt ünnepeljünk, amikor dobogóra állnak. De szeretnék a teljesen amatőr, kedvtelésből bringázó embereknek is lehetőséget adni, hogy átéljék az élményt, és családjuk, a barátjuk és remek szurkolók előtt, egy igazi versenypályán, versenykörülmények között kipróbálhassák ügyességüket és kitartásukat. Pörgős és nagyon látványos küzdelmet várok, mely után minden versenyző és néző elégedetten gondol vissza a Kecskeméten eltöltött időre – nyilatkozta Sáfár Tamás, az esemény főszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában