Asztalitenisz

2020.01.24. 19:24

Madarász Dóra ott lehet az olimpián

A magyar női válogatott 3:1-re legyőzte csütörtökön a házigazda portugálokat a csapatolimpiai kvalifikációs versenyen, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett a nyári, tokiói játékokra.

Borbély Károly

A képen a kecskeméti származású Madarász Dóra

Fotó: EyePress News

A magyar női válogatott 3:1-re legyőzte csütörtökön a házigazda portugálokat a csapatolimpiai kvalifikációs versenyen, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett a nyári, tokiói játékokra. Ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az olimpiára.

A hetedik helyen kiemelt válogatott – Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállításban – szerdán 3:0-ra nyert a horvátok ellen, majd a kvótáról döntő csütörtöki csoportdöntőben szenzációs játékkal verte a tizenharmadikként rangsorolt hazaia­kat, akiknél csak honosított kínai játékosok szerepeltek.

A három főre szóló csapatkvóta azt jelenti, hogy Magyarország egyesben is indíthat majd két asztaliteniszezőt az olimpia női versenyében. „Nagyon boldogok vagyunk!” – kezdte értékelését az MTI érdeklődésére Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány.

„Az volt a siker titka, hogy a lányok elhitték, van keresnivalójuk. A tegnapi meccs óta ezt sulykoltam, hogy tessék vért inni, mert sikerülhet! Észak-Korea mellett a portugál csapat volt az, amelyet mindenki el akart kerülni, de én ezzel együtt is végig bíztam a sikerünkben, ami összejött és amit teljesen megérdemeltünk.”

A képen a kecskeméti származású Madarász Dóra

Bátorfi úgy fogalmazott: nagyon büszke a csapatára, Fazekas Máriára, aki a várandós Póta Georgina helyére ugrott be nagyszerűen, a kecskeméti Madarász Dórá­ra, aki nem vesztett meccset Gondomarban, és Pergel Szandrára, aki ugyancsak remek teljesítményt nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában