asztalitenisz

2019.12.11. 12:11

Értékes döntetlent ért el idegenben a Spartacus

Az elmúlt hétvégén a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csapata idegenben, a Pénzügyőr otthonában szerepelt a férfi NB II.-es bajnokságban.

Vincze Miklós

Szvitacs Alexa (kék mezben) egyéni bajnoki címet is szerzett és a csapatmérkőzésre is beállt

Forrás: Petőfi Népe

A fővárosi egyesület tizenegy különböző csapatot nevezett a hazai asztalitenisz bajnokságok valamelyikébe, így a szakvezetésnek bő a merítése, hiszen a sok játékosnak köszönhetően többféle felállásban is ki tudnak állni a bajnoki találkozókra. A kecskemétiek ezzel szemben a hétvégi találkozón kénytelenek voltak nélkülözni néhány játékosukat betegség, sérülés vagy éppen külföldön tartózkodás miatt.

Ennek a mérkőzés elején meg is volt a látszata, mivel a párosok és az első két egyéni mérkőzés alatt mindössze két szettet sikerült nyerni a kecskemétieknek. A rossz kezdés után aztán a sparisok magukra találtak, és meccsről meccsre lendültek bele a játékba. A játékosokon folyamatos volt a nyomás, mivel minden egyéni meccs kiélezett csatát hozott. A hazaiak még 7–4-re is vezettek, ám 9–8-as állásnál már a kecskeméti alakulat volt lépéselőnyben. Ám az utolsó mérkőzést nem sikerült megnyerniük, így döntetlenre végződött a négyórás mérkőzés.

– A legjobb játékosunk betegség miatt nem tudott a csapattal utazni, de nagy akarattal és küzdéssel pótoltuk hiányát – nyilatkozta a találkozót követően Szabó Krisztián, a kecskemétiek edzője. – A végeredményhez minden játékosunk győzelemmel, győzelmekkel járult hozzá, ami mutatja, hogy mennyire egységesek vagyunk. Szvitacs Alexa is bravúrosan szerepelt, hiszen a para egyéni magyar bajnokságot megnyerve rohant át NB II.-es meccset játszani, és kettőből kettőt meg is nyert.

Győztesek: Mezei 3, Szvitacs 2, Miskolci 2, Márkus 1, Gyetvai 1.

Szvitacs Alexa (kék mezben) egyéni bajnoki címet is szerzett és a csapatmérkőzésre is beállt
Fotó: Petőfi Népe

Egyéniben megszerezte a bajnoki címet a paralimpikon Szvitacs Alexa

A hétvégén, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér versenyzője, Szvitacs Alexa részt vett a 2019. évi Para Asztalitenisz Országos Magyar Bajnokságon. Összetett párosban 2. helyen végzett Bicsák Bettinával – ami nagy szó, mivel a férfiak között indultak –, női összevont kategóriában pedig első helyen végzett, amivel első para magyar bajnoki címét szerezte meg. A verseny alatt magabiztosan menetelt előre, hiszen csak egy szettet vesztett, azt is a legelső meccsén. Az elődöntőben Arlóy Zsófiát, a döntőben pedig Bicsák Bettinát sikerült legyőznie.

– Nem elég, hogy Alexa ilyen nagyszerű eredményt ért el, amihez csak gratulálni lehet – nyilatkozta Újhidy Tibor, a klub elnöke –, az is dicséretes, hogy amint vége lett a versenynek, azonnal átsietett egy másik csarnokba, hogy NB II.-es meccset játsszon, ahol szintén nem vesztett mérkőzést. Alexa elmondhatja magáról, hogy előbb volt Európa-bajnok, illetve kvalifikálta magát a tokiói paralimpiára, minthogy magyar bajnok lett volna. Annyi baj legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában