Kosárlabda

2019.11.07. 12:57

Ismét egy nagy skalpot szerezhet a Kecskemét

Ha az Alba után a Körmendet is legyőzné a KTE-Duna Aszfalt, akkor az nagyot szólna a hazai kosaras berkekben. Lewis Chester, a hírös városiak irányítója egyáltalán nem tartja lehetetlennek a vasi csapat elleni sikert.

Borbély Károly

Lewis Chester (labdával) nagyon jól érzi magát Kecskeméten, a sorozatos győzelem pedig nagyon feldobja

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A Jászberény elleni bajnoki győzelem után Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt élvonalbeli férficsapatának vezetőedzője úgy nyilatkozott, a sikerhez az kellett, hogy a három rutinos játékos – Wittmann Krisztián, Karahodzics Kemal és Marko Djeraszimovics – mellett a többi pályára lépő játékos is dicséretes teljesítményt nyújtson. Köztük az a Lewis Chester is, akit a nyáron igazolt a kecskeméti klub. A 21 esztendős irányító a Vasasban nevelkedett, 2018-tól pedig az Egyesült Államokban próbált szerencsét.

– Nagyon jól érzem magam Kecskeméten, az pedig, hogy sorra nyerjük a meccseket, még inkább feldob. A csapaton belül jó az összhang, a társaim kedvesek, így a beilleszkedés könnyedén ment – mondta Lewis, aki még motiváltabb lehet, ha az alapszakasz hetedik fordulójának pénteki játéknapján legyőzik a Körmendet a Messzi István Sportcsarnokban 18 órakor kezdődő találkozón.

– Ha az Alba elleni siker után a Körmendet is megvernénk, akkor az nagyot szólna, arra aztán már lehetne alapozni. Mondhatni, hogy a Szegedet és a Jászberényt kötelező volt legyőznünk, de a Fehérvárral szembeni sikert senki nem várta, az egy nagy extra volt. Ha úgy játszunk, ahogy az Alba ellen, ha mindenki akar és küzd, akkor a Körmend skalpja is meglehet, egyébként sem tartom verhetetlen együttesnek. Ugyanakkor azt tegyük félre, hogy nyertünk zsinórban három bajnokit. Jó a tabellára nézni, és látni, hogy elöl vagyunk, de ha sikeresek szeretnénk lenni péntek este, akkor csak arra a meccsre szabad koncentrálnunk – tette hozzá Lewis, kiemelve az Alba elleni mérkőzés remek hangulatát. Mint mondta, még soha nem játszott olyan meccsen, ahol ennyi ember biztatná az ő csapatát.

Lewis Chester (labdával) nagyon jól érzi magát Kecskeméten, a sorozatos győzelem pedig nagyon feldobja
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A forduló további műsora, péntek: OSE Lions–Szolnoki Olajbányász, Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC, mindkettő 18 órakor. Szombat: Alba Fehérvár–Jászberényi KSE, 18 órakor. Zalakerámia ZTE KK–PVSK-VEOLIA, 19 órakor. Vasárnap: Kaposvári KK–Atomerőmű SE, 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában