Zsanai Lovas Sport Klub

2019.11.27. 12:58

Az ifjú zsanai lovasok sok versenyen bizonyítanak

Négy éve alakult, de már országos bajnokkal is büszkélkedhet a Zsanai Lovas Sport Klub. A község már régebben felkerült a lovas térképre, hiszen közel két évtizede rendeznek díjugratóversenyeket a helyi lovaspályán.

Tapodi Kálmán

A zsanai klub versenyzői jól szerepeltek Balatonvilágoson, a Magyar Póni Klub Szövetség országos bajnokságán is

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A főként utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub a közelmúltban tartotta évértékelő összejövetelét. Mint elhangzott: az edzőtáborok mellett idén nyolc versenyen indultak a zsanai lovasok.

A Magyar Póni Klub Szövetség országos bajnokságán is eredményesen szerepeltek. Ott tízen álltak rajthoz zsanai színekben és Szőke Klaudia a díjlovaglás kezdő gyermekkategóriában aranyérmes lett, Roy King nyergében. Klaudia ezzel elnyerte klubjában az év legjobbjának járó kupát, amit nagy taps közepette vehetett át a zsanai kultúrházban tartott évzárón.

Kiss Zoltán klubelnök és Husz Alexandra edző hozzáértő munkáját több szép eredmény mutatja. Csizmadia Réka révén a póni szövetség díjugratóversenyein is van reményteljes versenyzőjük és két zsanai tehetség, Ocskó Zita és Gáspár Zoltán is szépen szerepelnek.

A sikerekhez az edzői munkán túl rengeteg szülői és egyéb támogatói tevékenység is kell, amiért járt az elismerés a segítőknek. A Zsanai LSK trénerei bekapcsolódtak az iskolai lovagoltatásba, amit a halasi Fazekas- és a zsanai iskola diákjai választhatnak.

– Az egyesület létrehozásának a lovas sporttevékenység népszerűsítése és a versenyeztetés mellett, az iskolai foglalkozások elindítása volt az egyik célja. Örömünkre évről évre többen gyűlünk az össze az évzárókon, ami azt mutatja, hogy jó úton járunk – mondta el Visnyei Miklós polgármester.

A zsanai klub versenyzői jól szerepeltek Balatonvilágoson, a Magyar Póni Klub Szövetség országos bajnokságán is
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában