Röplabda

2019.11.22. 17:19

A MAFC csapatát fogadja vasárnap a KRC

A férfi NB I.-es bajnokság csoportjának hetedik fordulójában a MAFC-BME gárdáját fogadja vasárnap 18.30 órától a HÉP-Kecskeméti RC a Messzi István Sportcsarnokban. A felek budapesti meccsén 3:2-re a hazaiak nyertek, tehát itt az alkalom a KRC számára a visszavágásra.

Borbély Károly

Dávid Zoltán, a HÉP-Kecskeméti RC vezetőedzője tudja, hogy nagyon jó játékosok alkotják a csapatát

Fotó: Bús Csaba

„Vasárnap a szezon harmadik bajnokiját játssza a KRC„ – jegyeztem meg Dávid Zoltánnak, a hírös városi együttes vezetőedzőjének, aki egy pillanatra sem lepődött meg.

– Én is így számolom. Sokkal jobb lenne, ha minden hétvégén olyan csapatok ellen küzdenénk, mint a MAFC, a Barcika, a Pénzügyőr vagy épp a Kaposvár. Akkor kijönne a tudás és nem a pillanatnyi forma döntene. De sajnos a bajnoki kiírás olyan, hogy a gyengébb ellenfelekkel is le kell játszani a meccseket. Nem örülök ennek, mert ha egy hónapban háromszor mérkőzünk gyengébb csapatokkal, az a mentális fejlődésünk nem segíti. Nagyon nagy a szakadék a jók és a kevésbé azok között, így az esélyesek húsz százalék koncentrációval is sikeresek lehetnek.

A KRC eddigi eredményei tökéletesen mutatják a Dávid Zoltán által említett szakadékot. A hírös városiak 3:0-ra verték kétszer a Sümeget, egyszer-egyszer pedig a Pécset és a Szegedet. A MAFC otthonában viszont 3:2-re, míg a Barcika vendégeként 3:1-re kikaptak.

– Augusztusban összeraktam a csapatot, amelyről tudom, hogy nagyon jó játékosokból áll. Azt szeretném, ha végre megmutatnák azt, amire képesek. Ne kényszerből menjenek fel a pályára, hanem mert nyerni akarnak. Kezdjenek el játszani, csinálják azt, amit tudnak, amire megtanítottam őket, és akkor nem lehet baj. Bízok a csapatban, és tudom, hogy van keresni valónk a bajnokságban. Csak a játékosaimnak be kell látniuk, hogy az előző szezonhoz hasonló sikerek csak akkor jönnek, ha keményen dolgoznak, elsősorban mentálisan, mert fizikálisan bárkinél jobbak vagyunk – tette hozzá Dávid Zoltán, aki nem számíthat a térdsérülést szenvedett centerére, Gacs Dánielre.

– Daninak kifordult a térde, nem súlyos a sérülése, akár pályára is léphetne, de nem akarom erőltetni. Fontos meccset vívunk a MAFC ellen, de nem annyira fontosat, hogy kockáztassunk. Inkább legyen egy egészséges Danim, mint egy még sérültebb. Nem aggódom a hiánya miatt, mert ezzel a csapatszerkezettel is meg tudjuk nyerni a mérkőzést, és meg is kell nyernünk, nincs más opció.

Dávid Zoltán, a HÉP-Kecskeméti RC vezetőedzője tudja, hogy nagyon jó játékosok alkotják a csapatát
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában