Labdarúgás

2019.09.13. 10:48

Nehéz ősz elé néz a Dusnok

Három forduló után nulla ponttal áll a tabellán a tavalyi bajnok Dusnok, ráadásul hét közben még két pontot elveszítettek – nem a pályán, levonás útján – a rácok, vagyis a hétvégi fordulót, a Sükösd elleni rangadót immár mínusz két ponttal várják. Nem indult tehát könnyen a bajnokcsapat számára az ősz, de a Bolvári Dáviddal, a csapat elnökével és csatárával folytatott beszélgetéséből kiderül, hogy dusnoki szempontból az őszi idény hátralévő része is a küzdelemről fog szólni, hiszen majdhogynem egy teljes kezdőcsapat hiányzik Dusnokon.

Vincze Miklós

Bolvári Dávid

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

– Meglehetősen rosszul kezdtetek az idén. Mi ennek az oka, már ha látható az oka?

– Hát igen, hasítunk, most is száz százalékosak vagyunk, akárcsak tavaly, csak éppen most fordítva, a vesztett pontok tekintetében. De a tréfát félretéve, elég a tavaszi és az őszi bajai meccs dusnoki kezdőjét összehasonlítani a mostanival, máris látszik a különbség. Már a BSK meccs előtt is volt hat sérültünk, ugyanakkor egy játékos a Baja ellen is megsérült, tehát a maródiak száma immáron hét. Ketten, Facskó Ervin és Hodován Bence keresztszalag-szakadást szenvedtek, ketten, Jáksó Péter és Hodován Attila bokaszalaggal kínlódnak, ketten, Somogyi Tibor és Kristály Dániel porcosak. Csobolya Istvánnak, aki most tért vissza hozzánk, a térdkalácsa mozdult el egy kicsit, de ő talán már bevethető lesz a hétvégén, ugyanakkor ő még csak negyedórát, húsz perceket tud vállalni. A másik hat sérültből négyet biztosan műteni kell, de az biztos, hogy mindannyian fél évre estek ki. Ráadásul csupa meghatározó emberről beszélünk.

Ráadásul a nyáron négy játékost, szintén alapembereket el is veszítettünk. Mirza Gábor, aki nagyon hiányzik a védelemből Géderlakra igazolt, Szente Szabolcs, Varga József és Simonits István pedig befejezték a labdarúgást. Így aztán maradtunk egyelőre öten rutinos játékosok, és a csapatot olyan ifistákkal töltöttük fel, akik tavaly vagy a felnőtt keret kispadjáig jutottak, vagy az ifiben szerepeltek.

– És most levontak tőletek két pontot.

– Így van, mert egyetlen pecsét hiányzott az egyik orvosi igazolásról. Persze, vannak szabályok, de érzésem szerint egy jóhiszemű hibát nem szabadna egy kalap alá venni és azonos retorzióval sújtani egy olyan hibával, amikor például egy csapat szándékosan manipulál az igazolásokkal, és lebukik. Nálunk jóhiszemű hiba történt, hiszen kint volt az orvos, doktor Völgyi Balázs, megvizsgálta a játékost és kiadat neki az igazolást. A számla is megvan a vizsgálatról, rajta van a papíron több pecsét is és az aláírás, csak egy pecsét maradt le a papírról. Ez nekem nem tűnt föl, amikor hatvan-hetven igazolást lapozgattam át, ennyiben ez tehát az én hibám, de ismétlem, túlzásnak érzem azt, hogy emiatt pontot vontak le. A rendszerben szerepel a játékos, fel is van vezetve oda a sportorvosija is.

– A szurkolók mellettetek vannak azért?

– Igen. Főleg most, hogy még levonással is sújtottak minket. Száz százalékig mellettünk vannak, ők szeretik a csapatot jóban is, rosszban is. Ráadásul látták, hogy szerencsénk sincs. A borsódi meccset talán hozhattuk is volna, hiszen meccslabdáink voltak, de kihagytuk a ziccereinket. A tompai vereséggel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy a találkozót követően le is iratkoztunk arról a játékvezetőről.

Bolvári Dávid (jobbról)
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

– A hétvégén pedig örökrangadó következik, a Sükösdöt fogadjátok. Nem várom, hogy jóslásokba bocsátkozz, de mire számítsanak a szurkolók?

– Természetesen úgy megyünk föl a pályára, hogy nyerni szeretnénk vagy pontot szerezni, de nincs mese, a realitást az, hogy ebben a párosításban jelen pillanatban a Sükösd az esélyesebb. Ők rutinosak , mi pedig elég fiatalok leszünk hozzájuk képest, és egy tizenhat és egy tizenhét éves játékos elég nehezen megy neki mondjuk egy Zsók Józsinak vagy egy Lógó Zsoltinak. De abban biztosan lehetnek a szurkolóink, hogy mindent elkövetünk, abban nem lesz hiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában