Futsal

2019.09.07. 09:43

Helyt adtak a ScoreGoal óvásának

Az NB I.-ben újonc ScoreGoal Kecskemét Futsal együttese az első osztályú bajnokság második fordulójában 2–2-es döntetlent ért el a Csömör otthonában. A kecskemétiek azonban megóvták a mérkőzést, és az óvásnak a szövetség helyt adott.

Vincze Miklós

Bravúrpontot szerzett a Csömör vendégeként Koós Károly legénysége, de ebből a pontból minden bizonnyal három lesz, a Scoregoal ugyanis megóvta a mérkőzést. S hogy mi volt az óvás alapja? Az NB I.-ben minden csapat köteles minden bajnoki és kupamérkőzésre három U21-es, tehát 1998. január elseje után született játékost nevezni, ám a Csömör a Kecskemét elleni mérkőzésén ennek nem tett eleget, mivel csak két olyan játékost küldött a pályára, akik megfeleltek ennek az előírásnak. A kecskeméti egyesület beadta az óvást, és a szövetség ennek helyet adott. Amennyiben a Csömör nem fellebbez – márpedig ez nem valószínű, lévén a tényeken nincs mit vitatni –, akkor a ScoreGoal kapja a 2. fordulóban lejátszott mérkőzés mind a három pontját, 3–0-s gólkülönbséggel. Mindez azt jelenti, hogy a kecskeméti futsalosok az NB I.-ben minden bizonnyal négy ponttal, 5–2-es gólkülönbséggel a 4. helyen várhatják a hétfői mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában