súlyemelés

2019.08.02. 07:00

Szombaton rendezik meg a 19. Messzi István Emlékversenyt

A súlyemelők ezen a hétvégén 19. alkalommal rendezik meg a Messzi István Emlékversenyt, és emlékeznek ezáltal a kecskeméti olimpiai ezüstérmes sportolóra.

Vincze Miklós

– A hazai versenynaptárban mindig kiemelkedő szerepe van a Messzi István Emlékversenynek, hisz a korosztályos válogatottaknak felkészülésének fontos állomása – emelte ki a rendezvény jelentőségét Bálint Csaba, a kecskemétiek edzője.

– A mostani versenyre összesen 106 nevezés érkezett, ám a verseny zavartalan és megfelelő színvonalú lebonyolítása érdekében 86 főben maximáltuk az indulók létszámát. Az idei verseny egyik különlegessége, hogy a spanyol válogatott is elfogadta meghívásunkat és hat fővel indul az eseményen. A Kecskeméti TE kilenc fővel (Árva Cintia, Pethő Melinda, ifjabb Nagy Noel, Nagy Dániel, Magda Attila, Nagy Noel, Kmegy Máté, Török Péter és Tölli László) képviseli a hazai színeket. Árva Cintiának és Kmegy Máténak a helyezések mellett kiemelten fontos a sikeres szereplés, hisz az ezen a viadalon elért eredmények alapján kerül kijelölésre a szeptemberi felnőtt világbajnokságra utazó csapat.

A versenyt 12 órakor nyitja meg Bogasov István Kecskemét Megyei Jogú Város Sportmunkacsoport vezetője, ekkor köszönti a résztvevőket is, akik magát a versenyzést már 9 óra 30 perckor megkezdik, hogy aztán az utolsó résztvevők majd csak este 19 órakor lépjenek dobogóra.

– Messzi István sportpályafutása során végig Kecskemét sportolója volt, nem engedett a csábító ajánlatoknak – foglalta össze röviden a sportcsarnok névadójának a pályáját Bálint Csaba. – 1984-ben lett a felnőtt válogatott tagja, ebben az évben az olimpiát helyettesítő Jóakarat versenyen 75 kg-os súlycsoportban bronzérmes lett.

Sportpályafutásának csúcsa a Szöuli Olimpia (1988) volt. 82,5 kg-os súlycsoportban ezüstérmes lett 370 kg-os (170 kg; 200 kg) teljesítménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában