kosárlabda / galériával

2019.08.17. 15:14

Munkában a KTE-Duna Aszfalt

Hétfőn kezdte a felkészülést a férfi NB I/A csoportos bajnokság 2019/2020-as szezonjára a KTE-Duna Aszfalt. A héten tíz edzés szerepel a gárda programjában, szerdára és szombatra szabadnapot kaptak a játékosok.

Borbély Károly

Fotó: Bús Csaba

Csütörtökön meglátogattuk a Messzi István Sportcsarnokban tréningező együttest, Forray Gábor vezetőedző a hétfőihez hasonló gyakorlatokat vezényelt a társaságnak. Néhány perc dobást követően 3200 méter futás várt a játékosokra. A pályán keresztbe, az első pár lépést sprintben, majd erős tempóban teljesítették a távot a játékosok, négy szériában, időre.

Hiányzott a keretből Karahodzsics Kemal, őt a combját fájlaló Eilingsfeld János helyére hívta be a válogatottba Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány. Illetve még nem érkezett meg a tengerentúlról Obinna Oleka és Devaugntah Williams. Előbbi a jövő héten, míg utóbbi a hónap végén csatlakozik a KTE-hez. Valamint a segítőjére, a másodedző Váradi Kornélra sem számíthatott Forray Gábor. Az U16-os válogatottat jelenleg az Eb-n dirigáló Váradit a kiváló gyúró, a mindenki által csak Dokiként ismert Kovács István helyettesítette. Húzta a penzumokat jelző strigulákat, stoppert javított orvosi ragasztószalaggal, de azt is figyelte, hogy ki rövidíti le a távokat. kevesen próbáltak „csalni„. De akik igen, azok azonnal szidást kaptak Forraytól egy „Ha Krisztől vagy Márkótól látnám ezt, akkor talán elnézném” mondat kíséretében. Elnézésre azonban nem volt szükség, mert a két rutinos játékos, Wittmann Krisztián és Marko Djeraszimovics példát mutatott.

„Nincs szöveg„ – ezt is Forray mondta a rövid szünetek alatt. Kérdésünkre, hogy miért nincs, ez volt válasz: „Majd az öltözőben vagy a kávézóban beszélgethetnek. Az edzéseken koncentrálni kell az első pillanattól az utolsóig. Úgy, mint a mérkőzéseken.”

A koncentrációt élesben a szeptember 28-ai hétvégén mutathatja meg a hírös városi alakulat, az első bajnoki fordulóban, az Atomerőmű otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában