labdarúgás

2019.08.06. 15:17

Kisorsolták a megyei kupa második fordulójának párosítását

Kedden délután az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatóságának a székházában sorsolták ki az augusztus 14-én esedékes megyei kupa második fordulójának a párosítását.

Vincze Miklós

A megyei magyar kupa első körét a mögöttünk álló hétvégén játszották, a tizennyolc induló csapatból mára maradt kilenc. Arra, hogy miért a második fordulóban lesz olyan csapat – három –, aki játék nélkül jut tovább, Kerpics Ferenc, az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatóságának a versenyszervezője adott magyarázatot:

– Mivel az MLSZ Bács-Kiskun megyének (az NB II-es Duna Aszfalt TLC-t és az NB III-as Kecskeméti TE-t leszámítva, akik automatikusan az országos főtáblán indulnak) három helyet adott, ezért a kupaküzdelmeket úgy kell megszervezni, hogy szeptemberre három csapat maradjon, akik elindulhatnak az országos főtáblán. Úgy éreztük, hogy az a legszerencsésebb, ha az indulásnál minden érintett, illetve a zárásnál is minden érintett pályára lép. A második forduló sorsolását úgy bonyolítottuk, hogy az első hat kihúzott egyesület egymással csap össze, a maradék három csapat pedig erőnyerő lesz, hogy aztán a megyei kupa utolsó körében, augusztus 28-án hat csapat mérkőzhessen a három helyért.

A második forduló párosítása a következő:

Augusztus 14. (szerda) 17.00: Kecel FC – Lajosmizse

Augusztus 14. (szerda) 17.00: Kalocsa – Kiskőrös

Augusztus 14. (szerda) 17.00: Jánoshalma – Kerekegyháza

Erőnyerő:

Soltvadkert

Ezek is érdekelhetik