kosárlabda

2019.08.01. 08:53

A nyolc közé jutást célozza a Bajai Bácska

Egy távozója és két érkezője van a Bajai Bácska FKSE-nek. A magasabb osztályba lépő Sugovica-parti alakulat az első nyolcba jutást célozza a szeptember közepén kezdődő 2019/2020-as bajnoki szezonban.

Borbély Károly

A Bajai Bácska FKSE kerete alig változik a következő bajnoki idényre

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A férfi NB I/B Zöld csoportjának 2018/2019-es szezonját megnyerő Bajai Bácska FKSE a szeptember 14-ei hétvégén rajtoló új idényt egy osztállyal feljebb, a Piros csoportban kezdi meg, a nyitányon a Nyíregyházát fogadja a Sugovica-parti alakulat.

A felkészülést pedig jövő hét hétfőn kezdi a kék-sárga együttes – tudtuk meg Hosszú Istvántól, a klub elnökétől, aki a keretet illető változásokról is beszélt.

– Kovács Barnabás távozik tőlünk, ő máshol folytatja. Két érkezőnk van, az egyes és kettes poszton bevethető Goldring Bence és a kettes, hármas helyen szerepeltethető Fehér Ákos. Mindketten visszatérnek Bajára, Bence az élvonalbeli Szegedtől jön, a tanulmányait Pesten befejező Ákos pedig két évig a MAFC-ban szerepelt, legutóbb pedig egy NB II-es csapatban. Mindkét játékos erősítést jelent a számunkra, Goldring Bence ráadásul a fiatalszabálynak is megfelel – mondta Hosszú István, arra utalva, hogy a versenyszabályzat szerint a mérkőzések teljes időtartamában egy hazai nevelésű 1999. január 1-én vagy utána született játékosnak a pályán kell tartózkodnia az NB I/B-s bajnokság Piros, valamint Zöld csoportjában.

– Az első nyolc közé szeretnénk jutni – tudtuk meg a célkitűzést az elnöktől. – Ez nem földtől elrugaszkodott terv. Biztosan sokkal több kiélezett, szoros meccsünk lesz, mint a Zöld csoportban, de képesnek tartom a társaságot a nyolc közé kerülésre. Már a legutóbbi szezonban is felvettük a kesztyűt a Piros csoport együtteseivel. A Hepp-kupában úgy meneteltünk el a négyes döntőig, hogy közben két együttest is búcsúztattunk – a BKG-t és a Békést – az eggyel magasabban jegyzet osztályban szereplők közül. A kupa négyes döntőjében pedig sem a Veszprémmel, sem a Honvéddal szemben nem voltunk alárendelt szerepben, nem jött ki az egy osztálynyi különbség, pedig hiányzott az egyik kulcsjátékosunk, Milos Vukicsevics.

Hosszú István elmondta azt is, hogy nincs változás a szakmai stábban: Cservék Csaba marad a vezetőedző, ő pedig az edzéseken és a meccseken segíti a munkáját.

A Bajai Bácska FKSE kerete alig változik a következő bajnoki idényre

Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A bajnokság szereplői

A 14 együttest számláló NB I/B Piros csoportjának a csapatai: Bajai Bácska FKE, Nyíregyháza Blue Sharks, MTK Elite Basket, TF-Budapest, Salgótarjáni KSE, Vasas Akadémia, Pécsi VSK-Kronosz Kiadó, Nagykőrösi Sólymok Kosárlabda Egyesület, MAFC, HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, MEAFC-Miskolc, BKG-PRIMA Akadémia, Budafok, Budapesti Honvéd SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában