Labdarúgás

2019.05.17. 11:04

Országos szinten vitézkedhetnek a veteránok

Az elmúlt hétvégén veterán labdarúgók léptek pályára a széktói stadion műfüves pályáján, hiszen az utolsó fordulót rendezték meg a régiós veteránbajnokságban, Karakas Ferencék számára azonban már csak a hazai pályához méltó szereplés volt a tét, hiszen az országos tizenkettes döntőbe jutást már korábban sikerült bebiztosítaniuk. A torna országos döntőjét egyébként június 22-én, Budapesten rendezik. A veteránligában egyébként a csapatok a hatvanadik életévüket betöltött, örökifjú játékosokat szerepeltethetnek, illetve játszhat két korhatár alatti, de nekik is be kell tölteniük az 58. életévüket.

Vincze Miklós

Álló sor, balról: Dankó József, Mányoki János, Szapu László, Terjéki Zoltán, Majoros László, Tápai Tibor, Parti Gyula, Karakas Ferenc, Márkli András. Elöl: Kiss Sándor, Magyar Miklós, Katona Ottó, Ábel László, Horváth László, Magyar István

A kecskeméti veteránoknak, akiknek a két felkészítő edzője Mányoki János és Karakas Ferenc, csak a névsorára vetett pillantás egy kész időutazás a kecskeméti szurkolók számára, hiszen nemcsak a Kecskeméti TE-t és a Kecskeméti SC-t képviselik a játékosok, hanem olyan régi kecskeméti formációk neve is felmerült a csapatban pályára lépők nevei kapcsán a múltból, mint az Egyetértés, a Fémmunkás, a Kecskeméti MÁV és a Kecskeméti Dózsa.

A csapatok a jórészt fővárosi illetőségű inFúzió, az Abony és a Dabas négy körmérkőzéses tornán döntötték el, hogy ki juthat az országos döntőbe, a kecskeméti torna volt az utolsó a sorban. Érdekesség, hogy a kecskemétiek kölcsönadtak egy korhatár alatti játékost, akinek a hozzájárulásával a hazai csapat is legyőzőre talált, így a vasárnapi fordulón a Bács-Kiskun megyeiek pontazonossággal lettek másodikak, ám ez a csoport végleges eredményét már nem befolyásolta.

Karakas Ferenc, a csapat vezetője az országos tornán is tisztes helytállást vár a társaságtól, amelynek a lelkesedésével nincs hiba.

– Magabiztosan nyertük a régiós kiírást. Elismerésre méltó teljesítmény az országos döntőbe jutás, hiszen összesen kilencvenhat csapatból jutott be a legjobb tizenkettő. Az eredményeink alapján bizakodóan készülünk a döntőre.

Álló sor, balról: Dankó József, Mányoki János, Szapu László, Terjéki Zoltán, Majoros László, Tápai Tibor, Parti Gyula, Karakas Ferenc, Márkli András. Elöl: Kiss Sándor, Magyar Miklós, Katona Ottó, Ábel László, Horváth László, Magyar István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában