galéria

2019.03.05. 17:04

Bokszkesztyűt húznak az ovisok Halason

A Halasi Box Club óvodásoknak tart foglalkozást minden szerda délután. A klub elnöke, Varsányi Vera játékos feladatokkal ösztönzi testmozgásra a kicsiket, Lehóczki László edző pedig a boksz alapmozdulataival ismerteti meg őket.

Mester-Horváth Nikolett

Lehóczki László edző az alapmozdulatokat tanítja

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Vera nagyapja, a legendás edző, Csenki Ferenc, aki 1947-ben megalapította a halasi ökölvívó egyesületet. A klub jelenlegi elnökeként a közösség kérését is figyelembe véve indította el négy hete az ovis tornát.

– Nem az utánpótlás nevelése a célunk, hanem az, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást és kialakítsuk náluk a helyes mozgáskoordinációt. Zenés sportfoglalkozást tartunk, ahol a kicsik jól érezik magukat, önfeledten szórakoznak miközben mozognak és megismerkednek a boksszal. Emellett az edzéseken alkalmazkodniuk kell egymáshoz, meg kell tanulniuk csapatban is működni. Ez pozitívan hat a személyiségfejlődésükre – részletezte Vera.

A szülők szívesen viszik csemetéiket az edzésekre, ahol megtapasztalhatják, hogy a boksz nem csupán a verekedésről szól.

– Sokaknak az van a fejében, hogy ez vad sport, ahol nincs szükség arra, hogy az eszünket is használjuk. Ez nem igaz, a sikerhez ésszel kell bokszolni, tudatosan kell jelen lenni a ringben, csak erővel nem lehet győzni – mondta Vera.

A sportolni vágyó ovisok között egyaránt vannak lányok és fiúk is, akik a játékos feladatok után örömmel húznak bokszkesztyűt, hogy aztán edzőjük, Laci bácsi kezébe üssék az egyeneseket. A foglalkozás végén mindenki kap jutalmat, matricák és színezők közül választhatnak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában