asztalitenisz

2019.02.21. 11:20

Megvédte bajnoki címét a csengődi lánycsapat

Csapatban megvédte bajnoki címét a Kurucz Eszter, Mészáros Abigél, Molnár Ramóna alkotta csengődi trió az országos diákolimpia döntőjében. Egyéniben pedig Molnár Ramóna szerzett aranyérmet.

Borbély Károly

Hunyadi János edző büszke lehet Kurucz Eszterre, Molnár Ramónára és Mészáros Abigélre (balról jobbra), akik csapatban ismét elsők lettek, Ramóna pedig egyéniben is aranyérmet szerzett

Forrás: Petőfi Népe

Február 14. és 17. között a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon rendezték meg a diákolimpia országos döntőjét. A négynapos megméretésen az I–VI. korcsoport versenyzői csapatban és egyénileg mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a Magyarország diákolimpiai bajnoka címet.

A torna egyéni versenyében 3136 tanuló, csapatban pedig 263 együttes küzdött az érmekért, helyezésekért. Korcsoportonként, nemenként és kategóriánként megyénként egy, Budapestről pedig három csapat lehetett ott a városi sportcsarnokban. Azok, akik legjobbnak bizonyultak a megyei, illetve budapesti döntőkben.

Bács-Kiskunból a III-IV. korcsoportosok (5-6. osztályosok) mezőnyében a Csengődi Kulturális és Szabadidő Sportegyesület asztalitenisz-szakosztályának versenyzői, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola csengődi tagiskolájának a tanulói utazhattak a viadalra. A Kurucz Eszter, Mészáros Abigél, Molnár Ramóna alkotta csapat, valamint edzőjük, Hunyadi János számára nem volt ismeretlen a helyszín. Tavaly ugyanis szintén Karcagon rendezték a finálét, és akkor is ők képviselték megyénket a III-IV. korcsoportban. Nem is akárhogyan: aranyérmet hoztak haza a csengődi lányok, tehát csapatban bajnoki címvédőként mehettek az idei versenyre. Molnár Ramóna pedig egyéniben is érdekelt volt a legjobbak között. Erre mondta azt a Soltvadkerten rendezett idei megyei döntő után Hunyadi János, hogy rátettek egy lapáttal a tavalyi teljesítményükre, mert akkor csak csapatban voltak érdekeltek a diákolimpia döntőjében.

Hunyadi János edző büszke lehet Kurucz Eszterre, Molnár Ramónára és Mészáros Abigélre (balról jobbra), akik csapatban ismét elsők lettek, Ramóna pedig egyéniben is aranyérmet szerzett
Fotó: Petőfi Népe

De mondott mást is. Például azt: „Tavaly ötödikesként nyertek aranyat csapatban az akkor is Karcagon rendezett fináléban. Most egy évvel idősebbek, tapasztaltabbak, természetes, hogy bizakodunk.” Joggal bizakodtak. A trió ugyanis ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott, a döntőben a Gyöngyöstarjáni Általános Iskola gárdáját legyőzve. Molnár Ramóna akkor már a második aranyérméért küzdhetett, egy nappal korábban ugyanis az árpádhalmi Kasza Anettet megverve egyéniben lett Magyarország diákolimpiai bajnoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában