asztalitenisz

2019.02.21. 11:20

Megvédte bajnoki címét a csengődi lánycsapat

Csapatban megvédte bajnoki címét a Kurucz Eszter, Mészáros Abigél, Molnár Ramóna alkotta csengődi trió az országos diákolimpia döntőjében. Egyéniben pedig Molnár Ramóna szerzett aranyérmet.

Borbély Károly

Február 14. és 17. között a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon rendezték meg a diákolimpia országos döntőjét. A négynapos megméretésen az I–VI. korcsoport versenyzői csapatban és egyénileg mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a Magyarország diákolimpiai bajnoka címet.

A torna egyéni versenyében 3136 tanuló, csapatban pedig 263 együttes küzdött az érmekért, helyezésekért. Korcsoportonként, nemenként és kategóriánként megyénként egy, Budapestről pedig három csapat lehetett ott a városi sportcsarnokban. Azok, akik legjobbnak bizonyultak a megyei, illetve budapesti döntőkben.

Bács-Kiskunból a III-IV. korcsoportosok (5-6. osztályosok) mezőnyében a Csengődi Kulturális és Szabadidő Sportegyesület asztalitenisz-szakosztályának versenyzői, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola csengődi tagiskolájának a tanulói utazhattak a viadalra. A Kurucz Eszter, Mészáros Abigél, Molnár Ramóna alkotta csapat, valamint edzőjük, Hunyadi János számára nem volt ismeretlen a helyszín. Tavaly ugyanis szintén Karcagon rendezték a finálét, és akkor is ők képviselték megyénket a III-IV. korcsoportban. Nem is akárhogyan: aranyérmet hoztak haza a csengődi lányok, tehát csapatban bajnoki címvédőként mehettek az idei versenyre. Molnár Ramóna pedig egyéniben is érdekelt volt a legjobbak között. Erre mondta azt a Soltvadkerten rendezett idei megyei döntő után Hunyadi János, hogy rátettek egy lapáttal a tavalyi teljesítményükre, mert akkor csak csapatban voltak érdekeltek a diákolimpia döntőjében.

Hunyadi János edző büszke lehet Kurucz Eszterre, Molnár Ramónára és Mészáros Abigélre (balról jobbra), akik csapatban ismét elsők lettek, Ramóna pedig egyéniben is aranyérmet szerzett
Fotó: Petőfi Népe

De mondott mást is. Például azt: „Tavaly ötödikesként nyertek aranyat csapatban az akkor is Karcagon rendezett fináléban. Most egy évvel idősebbek, tapasztaltabbak, természetes, hogy bizakodunk.” Joggal bizakodtak. A trió ugyanis ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott, a döntőben a Gyöngyöstarjáni Általános Iskola gárdáját legyőzve. Molnár Ramóna akkor már a második aranyérméért küzdhetett, egy nappal korábban ugyanis az árpádhalmi Kasza Anettet megverve egyéniben lett Magyarország diákolimpiai bajnoka.

 

Ezek is érdekelhetik