kézilabda

2019.01.11. 11:15

Petrik-Varga Ádám több hónapos kihagyás után tér vissza

Péntek este lejátssza első idei hivatalos mérkőzését a KTE-Piroska Szörp férfikézilabda-­csapata. Az NB I/B-s gárda a Liga Kupa keretében az élvonalbeli Ceglédet fogadja 19 órakor a Messzi István Sportcsarnokban. A csapat beállójával, Petrik-Varga Ádámmal beszélgettünk felkészülésről, sérülésekről, a Liga Kupáról.

Vincze Miklós

Petrik-Varga Ádám (jobbra) több hónapos kihagyás után tér vissza

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

– Mikor álltatok edzésbe? Milyen jellegű munkát végeztetek eddig?

– A múlt héten, január 3-án kezdtük meg a felkészülést, az első napokban inkább a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, most kedden kezdtük el a labdás edzéseket. Mivel tudtuk, hogy már péntek este játszani fogunk, ezért nem hanyagolhattuk el teljesen magát a labdát sem. Jelenleg a péntek esti, Cegléd elleni meccs a legfontosabb, de készülünk az egész szezonra.

– A keretben vannak-e hiányzók? Mazák Lajos hogy van?

– Az elmúlt fél évben én voltam a hiányzó, most Lajoson van a sor, más sérültünk szerencsére nincs. Lajos, akinek decemberben műtötték a kezét, márciusban térhet vissza a pályára. Őt leszámítva a teljes kerettel tudunk készülni. Egyébként Lajos is velünk edz, csak a labdás feladatokat nem tudja csinálni, de a felkészülés futás, kondi részét vállalja, hiszen – és ezt tapasztalatból mondhatom – nagy lemaradást össze lehet szedni sérülés esetén, de ő igyekszik, hogy amint visszatér, azonnal segíthessen nekünk.

– A te vállad teljesen rendbe jött?

– Szeptember 16-án volt a műtétem a fővárosban, jól sikerült, és sikeres volt a rehabilitáció is. Közben azért sokat mozogtam együtt a srácokkal, igyekeztem nem nulláról kezdeni a felkészülést, hiszen jó ideje tudtam, hogy januárban képes leszek visszatérni. A fizikai állapotomon kell még javítanom, illetve meg kell erősítenem a bal kezemet, de szeretnék meccsről meccsre minél több feladatot elvállalni. Lehet, hogy eleinte csak részfeladatokat kapok, de később próbálok minél jobban segíteni a csapatnak, és bizakodó vagyok, szeretnék egy hasonlóan jó tavaszi szezont produkálni, mint tavaly.

– Mi a cél a Liga Kupával, ahol csupa első osztályú ellenfelekkel találkozunk? Van értelme?

– Tavaly is nagyon jó tapasztalataink voltak a Liga Kupával kapcsolatban, csakis a hasznát láttuk. A Liga Kupa keretében erős csapatokkal szemben tudunk felkészülni, szerintem a tavaly tavaszi szezonunk első felében látszott is, hogy mennyire jót tett, hogy magasabb osztályú ellenfelekkel találkoztunk. A célunk az idén is az, hogy minél több pontot gyűjtsünk, de a lényeg a bajnokságra való felkészülés. A jó csapatokkal meccselésnél nincs jobb módszer arra, hogy százszázalékos állapotba kerülve indítsuk a szezont. Magyarán tapasztalatból mondhatom, ez a dolog nekünk már be is vált. Tavaly nem sokon múlott, hogy sikerüljön az NB I.-es csapatok ellen pontot szerezni, az idén mindenképpen az a célunk, hogy a három nagy csapat közül egy-egy pontot sikerüljön elcsípni, főleg hazai pályán.

– Jól tudom, hogy Bujdosó Mátéval párban játékvezetőként meccseket is vezetsz?

– Máté már magasabb szinten műveli a játékvezetést nálam, és Horváth Viktorral van párban. Én még csak fél éve vagyok játékvezető, most tanulom a mesterség csínját-bínját. Azért volt már rá példa, hogy Mátéval együtt fújhattam, az nagy élmény volt.

Petrik-Varga Ádám (jobbra) több hónapos kihagyás után tér vissza
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

– Aki sporiként akar látni, hova menjen?

– Én egyelőre gyermekmeccseken, illetve a megyei bajnokságban fújok, bár most vasárnap lesz egy NB II.-es továbbképzésünk, ha ott sikerrel szerepelek, akkor hamarosan NB II.-ben is fújhatok. Nagyon élvezem, és amíg a sérülésem miatt nem játszhattam, ennek segítségével is sikerült a kézilabda közelében maradnom. Nagyon meg is tetszett, szeretnék fejlődni, és minél magasabb szintre vinni. Szerencsére jól összehangolható a játékos- és játékvezetői karrier. Szeretném utóbbiból is kihozni a maximumot, igyekszem és tanulok folyamatosan.

– A szurkolóknak érdemes pénteken kijönniük a csarnokba?

– Természetesen. Mindenképpen jöjjenek ki, nézzenek meg minket, mert meggyőződésem, hogy akárcsak tavaly, az idén is jó meccseket láthatnak a Liga Kupában. Nem fogunk csalódást okozni, szeretnék bizonyítani ugyanúgy, ahogy eddig is. Szeretettel várjuk őket, jöjjenek minél többen és biztassanak minket.

***

– Először is nagyon boldog újévet kívánok szurkolóinknak, partnereinknek és támogatóinknak – nyilatkozta a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője, Ocsovai Zsolt a péntek esti tétmeccset megelőzően. – Bízom benne, hogy este legalább annyian gyűlnek majd össze a lelátón, mint ahányan tették 2018-ban, és akkor elégedettek leszünk. Idén a Cegléd csapatával kezdjük a Liga Kupa-küzdelmeket. Velük mindig szoros meccset játszunk, és most is szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, sőt úgy tervezzük, hogy itthon tartjuk a pontokat. Ez lesz a tavaszi felkészülésünk első mérkőzése, tehát a játék képe és a hozzáállás lesz a legfőbb szempont, de az eredmény sem mellékes.

Petrik-Varga Ádám névjegye

Becenév: Böszme

Életkor: 23

Születési hely: Kecskemét

Magasság: 188 cm

Testúly: 100 kg

Poszt: beálló

Mezszáma: 4-es

Eddigi csapatai: Lajosmizse, Szeged, Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában