labdarúgás

2018.12.31. 13:17

Tornával emlékeztek Lázár Bencére

December 28-án rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban az I. Lázár Bence-emlékgálát. A tornán tíz csapat vett részt.

Borbély Károly

A tragikusan fiatalon elhunyt kiváló futballista családjának a felkérésére az SC Hírös-Ép szervezésében tető alá hozott rendezvényre tíz csapat volt hivatalos – írta az schirosep.hu portál.

A szervezők nemcsak a futballra gondoltak az előkészületek során, a nézők ugyanis a belépőjegyek megvásárlásán túl támogathatták lehetőségeikhez mérten a „Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány”-t, illetve napközben véradásra is volt lehetőség. Az emlékgála legvégén a szervezők örömmel állapították meg, hogy több mint egymillió forint gyűlt össze az alapítvány javára, valamint hatvannégy ember segítette véradással a rászoruló betegeket.

A tornán a csapatok két ötös csoportba kaptak besorolást, és az első két helyen végzett gárda került az elődöntőbe (a Nyíregyháza, a Kiskunfélegyházi HTK, az Újpest FC és a Szolnok). A finálét a Koncz Zsolttal és Némedi Norberttel felálló Félegyháza és a Nyíregyháza játszotta. A csoportmeccsek során már találkozott egymással a két alakulat, akkor simán nyertek a nyíregyházaiak. A forgatókönyv az aranycsatában sem változott, Törtei Tamás mesterhármasával 3–0-ra győzött a nyírségi együttes, így az I. Lázár Bence-­emlékgála vándorserlege Bence utolsó NB I.-es csapatához került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában