súlyemelés

2018.08.04. 08:00

Szombaton rendezik a Messzi István-emlékversenyt

Az idén tizennyolcadik alkalommal tiszteleg a magyar súlyemelő-társadalom Messzi István emléke előtt ezen a hétvégén a Messzi István-emlékversennyel.

Vincze Miklós

Kmegy Máté a Messzi István-emlékversenyt megnyerte

Messzi István a sportpályafutása során végig Kecskemét sportolója volt, csábították sok helyre, de hűséges maradt a hírös városhoz. A legendás mosolyú súlyemelő 1984-ben lett a felnőttválogatott tagja, abban az évben az olimpiát helyettesítő Jóakarat versenyen 75 kg-os súlycsoportban bronzérmes lett. Sportpályafutásának csúcsa a szöuli olimpia (1988) volt, amikor 82,5 kg-os súlycsoportban ezüstérmes lett 370 kg-os (170;200) teljesítménnyel.

Szombaton tehát az ő emlékének adózva lesz súlycsörgéstől hangos a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnoka (Árpádvárosi Sportcsarnok). A versenyek 10 órakor kezdődnek, az utolsó versenyszám 18 órakor indul.

A Kecskeméti TE versenyzői közül az ifjúsági mezőnyben Árva Cintia és Klajó Kinga, junior korcsoportban Kiss-Tóth Virág, Nagy Noel, felnőtteknél Dunai Johanna, Megyeri Dávid, Hajdú Dávid, Kmegy Máté és Török Péter lép dobogóra. A mai viadal egyik különlegessége, hogy Jung Beáta U23 Európa-bajnok első versenye lesz a Kecskeméti TE színeiben.

– A versenyre nevezők létszáma hetven fölött van – nyilatkozta Bálint Csaba, az emlékverseny ötletadója, megvalósítója –, ami nem véletlen, hiszen minden alkalommal sikerült nagyon színvonalas versenyt rendeznünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában