kézilabda

2018.02.05. 19:30

Alakul a kalocsai molekula

A megyei bajnokság harmadik fordulójában, harmadik győzelmét aratta a Kalocsai KC női csapata. A Miklós elleni győzelemre azonban már tényleg büszkék lehetnek a Kolics-amazonok. Ezzel a győzelemmel nagy lépést tettek előre, és tartoznak egy pacsival a Vadkertnek is.

Mike Szilvia

A találkozó némi késéssel, egy közjáték után kezdődött, amikor is a helyi szurkolótábor nem azért, mert stílustanácsadót szeretnének játszani, de „átöltöztették” a játékvezetőket, akik a hazaiak mezével összetéveszthető színekben léptek fel. Ez természetesen nem a leglényegesebb dolgok közé tartozik, de ritkán lát az ember játékvezetői divatbemutatót.

Ami azonban a lényeg, hogy az első két forduló nyögvenyelős játéka után a kalocsai csapat felszívta magát és végig vezetve verte a vendég Kunszentmiklóst. Az első félidőben a hazaiak rendre rossz ütemben próbálták hárítani az ellenfél cselező, betörőjátékát. Ennek meg is lett a böjtje, hiszen ezen találkozásokban sorra verte a Miklós a Kalocsát, sőt, a sporttársak úgy osztogatták a 2 perceket, mintha cukorka lett volna. Ez és a játékvezetők további döntései megtördelték a játékot, erről árulkodik az is, hogy az első játékrészt a KKC húzta be, mindössze 9-8 mellett.

A kalocsai lányok meglepték taktikájukkal a kunszentmiklósiakat Fotó: Mike Szilvia

A második félidőben a Kalocsa nagyon jól felismerte, hogy védekező taktikát kell váltaniuk. Vegyes védekezésben kifogták azt a két betörő, átlövő játékost, akik sorra provokálták ki a két perceket az elején. Ezzel teljesen megzavarták az ellenfelet. A hazaiak előnye akkor lett még nagyobb, amikor a helyi közönség-kedvenc, megtalálta magának a rést a Miklós kiváló kapusának pajzsán. Barth Zsófika – apró termete miatt még az edző is így becézi a védőt, aki mellett még a termetesebb ellenfelek is csak ritkán mennek el – most támadásban brillírozott, hiszen szélről lőtt ziccerei sorra bementek a kapus lába alatt. A türelmes játék, a szép labdajáratások és a szép gólok pedig meghozták a várt eredményt, a Kalocsa 22-16 mellett húzta be a találkozót.

Heller Milán, edző – Miklós KC: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, leginkább a védekezési formátumokra koncentráltunk előzetesen, de ebből sajnos semmi nem köszönt vissza a pályán. Ez egy nagyon gyenge mérkőzés volt, azt hiszem erről a félidei eredmény mindent elmond. Kolics János, aki eltiltása miatt csak a lelátón foglalhat helyet, onnan is nagyon jól felismerte, hogy a két legmeghatározóbb játékosomat ki kell fogni, ezt az instrukciót pedig továbbítva csapatának, onnantól kezdve meg volt halva a játékunk. Erre nem voltunk felkészülve. Ezek után nem tudom, milyen célokat írhatunk magunk elé!

Kolics János, edző – Kalocsai KC: – A taktikaváltást nagyon jól hoztuk, sikerült megzavarni az ellenfelet. Bőven van mit javítanunk, például belőni a hét métereseket, hiszen most kettőt is elhibáztunk, de ez a játék már sokkal jobb volt mint az első két fordulóban. Szerencse, hogy a Soltvadkert egy góllal megverte azt a Kiskunmajsát, akikkel vasárnap találkozunk. Most van egy lépés előnyünk, de azt is tudni kell, hogy a majsaiak nagyon erős csapatot alkotnak. A tabella csalóka, hiába vannak ők az 5. helyen, mi pedig pontegyenlőségben a bajnokaspiránssal a második pozícióban, mi a végén a 3-4. hely valamelyikéért fogunk harcolni, és leginkább a Kiskunmajsával. Nagy derbi lesz az a vasárnapi!

Ezek is érdekelhetik