Művészet

2023.12.09. 20:34

Újra láthatók majd Japánban kecskeméti rajzok

A kecskeméti Rákóczis gyerekek alkotásait ismét megcsodálhatja a közönség Japánban, január végétől. A nemzetközi képzőművészeti seregszemlére 28 kecskeméti diák alkotását juttatták ki.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Beküldött fotó

Dr. Kriston-Vízi József, a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán baráti Kör alapító tagja adott számot a részletekről. 

– 2024. január 25. és február 5. között immár huszonegyedik alkalommal rendezik meg Tokióban a Művészetek Határok Nélkül című nemzetközi képzőművészeti versenyt és kiállítást. A Japán Külügyminisztérium védnökségét kezdetektől élvező békés megméretésre a szervezőktől ismét meghívást kapott a hazánkat legutóbb sikeresen képviselő kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. 

Ez alkalommal 28 diák 31 alkotását küldték el a nemrég önállóvá vált nemzetközi ifjúsági szekcióba. A szervező bizottság vezetője Kobayashi Tohun Mester, az úgynevezett Sumi-e művészeti műfaj világszerte ismert művelője, valamint az európai és tengerentúli workshopok vezetője, a Magyarországon 2017-2019 között alkotásaival és személyes tevékénységével bemutatkozott Kobayashi Tohsei – Harumi asszony. 

A kecskeméti diákok a környezet és a természet szépségei mellett a magyar műszaki és kulturális örökség értékeit, valamint a nemrég felújított gyönyörű kecskeméti városháza szecessziós díszeit és Kecskemét jellegzetes címerét is megörökítették. Ezekből küldtek válogatást a japán seregszemlére – összegezte a neves szakember. 

Az alkotó diákok felkészítő tanára: Pestiné Csábi Andrea. A kiállítás magyarországi kulturális koordinátora: dr. Kriston-Vízi József, a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán baráti Kör alapító tagja, korábbi elnöke. 

Az alkotó diákok: Antal Vivien, Bálint Bence, Bende Sebő, Csák Zalán, Csernus Léda, Erdélyi Lili, Garajszki Kira, Gondos Lívia, Horváth Alex, Kállai Szebasztián, Kókai Armandó, Koncz Attila, Kovács Alexandra, Kovács Bianka, Kubik Zsolna, Lénárt Virág, Márki Attila, Merena Eliza, Nagy Elizabet, Németh János, Pap Emília, Pataki Kitti, Réczi Noel, Szénási Dorina, Ungyi Csenge, Vajda Noémi, Vakulya Tünde és Végh Zsófia.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!