Móra-emléknap

2023.07.19. 18:47

Móra Ferencre emlékeztek születésnapján Kiskunfélegyházán – galériával

Emléknappal tisztelegtek Kiskunfélegyháza díszpolgára, nagy írója, Móra Ferenc előtt július 19-én, szerdán születésének 144. évfordulója alkalmából. A hagyományos Móra-emléknapon a Móra leszármazottak is megjelentek.

Vajda Piroska

A hagyományos Móra-emléknapon a Móra leszármazottak is megjelentek

Fotó: Vajda Piroska

A megemlékezés délután az író szülőházánál felolvasással kezdődött. A 2015-ben alakult Móra Társaság tagjai – Mészáros Márta, Kapus Béláné, Kőháziné Kovács Mária, Garai Istvánné, Kovács-Csonka Szilvia, dr. Tarjányi József, dr. Luchmann Zsuzsanna és Rosta Ferenc – olvastak fel Móra-műveket. Ezúttal a Petőfi 200 emlékév kapcsán Móra Ferenc Petőfivel kapcsolatos műveiből idéztek, hiszen Móra nagy tisztelője volt a költőnek.  

A felolvasások után a megemlékezők koszorúkat helyeztek el az író szülőházánál. Ezt követően az Alsótemetőben, az író édesapjának, Móra Mártonnak a síremlékénél folytatódott a megemlékezés, ahol Kapus Béláné, a Móra Társaság tiszteletbeli elnöke mondott beszédet. Az emléknap Móra Ferenc Művelődési Központban felállított Móra-szobornál koszorúzással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!