kecskemét

2021.11.06. 11:26

Fesztiválsikerek után újabb forgatás előtt áll az Aurorafilm

Újabb hazai fesztiváldíjakat és egy rangos külföldi forgatókönyv-díjat nyert az Aurorafilm Kecskemét Filmműhely csapata az elmúlt hónapban, hamarosan pedig elkezdődik következő munkájuk, a Café Marylin című kisfilm forgatása is.

Sebestyén Hajnalka

Az Aurorafilm Kecskemét Filmműhely háza táján egymást érik az események. Miközben javában zajlanak a Café Marylin című új kisfilmjük előkészületei, a Katalinka 16 című rövidfilmjük és a távlati tervek között szereplő Rézvirág című projektjük forgatókönyve továbbra is sorra nyeri a fesztiváldíjakat.

Az elmúlt hónapban a Katalinka 16 kisfilmet a III. A Mi Kultúránk Rövidfilmfesztivál legjobb élőszereplős rövidfilmjének díjával, majd a 17. Vas Megyei Függetlenfilm Fesztiválon a címszereplőt megformáló Farkas Biankát a leghitelesebb színészi alakítás díjával jutalmazták. A Rézvirág című projektjük többek között a negyedszázados fennállását ünneplő Manhattan Short Film Festival idei legjobb forgatókönyvének járó Arany Medált nyerte el.

A díjak és a terveik kapcsán a filmműhely nevében Farkas Bianka és a Café Marylin rendezője, Reszeli-Soós András osztotta meg gondolatait lapunkkal.

Farkas Bianka

a hazai díjesők különlegességéről mesélt elsőként. – Hazai fesztiválon valahogy egészen más érzés nyerni. Hatalmas öröm volt számunkra ez a két díj így a Katalinka 16 fesztiválkörútjának végén. A Rézvirág Manhattan Short Film Festivalon nyert Arany Medáljának értékét pedig az is mutatja, hogy a később az Oscar-rövidlistáig jutó Susotázs című rövidfilm ezen a fesztiválon Ezüst Medált nyert, igaz, az egy elkészült film volt, a mi projektünk pedig még csak forgatókönyv. Előbb-utóbb azonban megvalósul a miénk is, fogadni mernék rá – mondta nevetve.

Bianka érettségi előtt áll. Mivel már számos filmben játszott, így felmerül a kérdés, hogy színészi pályára készül-e. – Bár ebben az évben is voltak kisebb-nagyobb szerepeim rövidfilmben és egész estés filmben egyaránt, az igazság az, hogy az utóbbi időben jobban vonz a filmkészítés, mint a kamera előtti szereplés. Szóval egyelőre még gondolkodom, hogy merre tovább. Addig is nagyon figyelem Reszeli-Soós András rendezőt, hogyan boldogul a Café Marylin megvalósításával – jegyezte meg Bianka.

Reszeli-Soós András

Reszeli-Soós András a közelmúltban csatlakozott az Aurorafilm Kecskemét Filmműhely csapatához. Mi győzte meg róla rendezőként, hogy náluk a helye?

A szakember elárulta. – Korábbi rendezéseimet megelőzően, és azóta is rengeteg forgatókönyvet tanulmányoztam. Az Aurorafilm különleges történetei, és ahogy megközelítik őket, már azóta tetszenek, amióta pár éve egyszer elolvastam az Olyan évfordulóféle című szkriptjüket, és véleményeztem egy fórumon. A Café Marylinnél például már maga az alapötlet, azaz hogy a két központi karakternek teljesen ugyanolyan a hangja, elég izgalmas volt ahhoz, hogy fejest ugorjak a projektbe.

Szerencsére a forgatókönyv megvalósításra tett javaslataimat is tárt karokkal fogadta a csapat

– avatott be a részletekbe a rendező.

Az Olyan évfordulóféle azonban egyelőre le lett véve az asztalról, helyette jött a Café Marylin. – Az Olyan évfordulóféle szkript leforgatásának a világjárvány állított akadályt. A Café Marylin egyhelyszínes mivolta miatt egyszerűbben megvalósítható, ugyanakkor az azonos hang miatt rengeteg kihívást is rejt magában. Többek között azon dolgozunk jelenleg, hogy megtaláljuk a tökéletes hangot ehhez a feladathoz. Reméljük, ez a következő hetekben meg is történik – tette hozzá végül Reszeli-Soós András.

Borítóképünkön a Katalin 16 című filmből látható részlet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!