Előadások, beszélgetések

2023.03.04. 13:22

A legnagyobb kutatóra, dr. Kerényi Ferencre emlékeznek Kiskőrösön

Vasárnap dr. Kerényi Ferenc irodalomtörténész, Petőfi-kutató születésének 79. évfordulójára rendeznek tudományos tanácskozást és baráti találkozót.

Barta Zsolt

A felvételen dr. Sirató Ildikó, irodalomtörténész, aki korábban a kutató felesége volt

Fotó: Barta Zsolt

Vasárnap délelőtt 11 órakor dr. Kerényi Ferenc irodalomtörténész, Petőfi-kutató születésének 79. évfordulójára rendeznek tudományos tanácskozást és baráti találkozót. Az előadásokat kerekasztal beszélgetés követi. A téma: dr. Kerényi Ferenc és a Petőfi-kutatás. Hol tartunk ma a Petőfi-bicentenárium esztendejében?

Az előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői: dr. Fűzfa Balázs, dr. Hermann Róbert, Kispálné dr. Lucza Ilona, Krámer Iván, dr. Praznovszky Mihály, dr. Sirató Ildikó, dr. Szilágyi Márton. A beszélgetés után dr. Kerényi Ferenc emléktábláját megkoszorúzzák a résztvevők. Mint ismert, a kutató Petőfi Sándor élete és költészete című 2008-ban kiadott könyve a költő életét térképezi fel. A költő életének minden napját három nap kivételével megismerhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!