Versmondók Találkozója

2023.02.22. 17:58

Petőfi kecskeméti élményei állnak a versmondóverseny középpontjában

Március elsejéig még lehet jelentkezni a Versmondók Találkozójára. A válogató fordulók középpontjában Petőfi Sándor Kecskeméten töltött elemi iskolai évei és a vándorszínészként eltöltött hónapjai állnak.

Sebestyén Hajnalka

Nagy Versmondás Kecskemét főterén.

Fotó: Bús Csaba

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely közösen idén 27. alkalommal rendezi meg a Versmondók Találkozóját, Kecskemét város egyik legjelentősebb gyermekművészeti rendezvénysorozatát. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója tiszteletére a költő Kecskeméten írt, Én című versének sorait választották mottóként.

„Mint a róna, hol születtem, Lelkem útja tetteimben Egyenes!...” (Petőfi Sándor, Kecskemét, 1843. március)

A versmondó versenyre a jelentkezési határidő: 2023. március 1. A nevezés és részvétel díjtalan a pályázati támogatásoknak köszönhetően.

A zsűri öt korcsoportban (1-2.osztály, 3-4.osztály, 5-6.osztály, 7-8.osztály, 9-11.osztály) értékeli majd a diákokat, akik a 19., 20. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásaiból választhatnak verset.

Csizmadia Ilona programfelelős elmondta: a válogató fordulók alkalmával középpontba Petőfi Kecskeméten töltött elemi iskolai éveit és a vándorszínészként a városban eltöltött hónapjait állítják. A válogatók olyan irodalmi délutánok lesznek, ahol a versmondók a bemutatkozásuk mellett Petőfi és Kecskemét kapcsolatával játékos módon ismerkedhetnek meg.

A Versmondók Találkozójának nyitó rendezvénye a Nagy Versmondás lesz a Költészet napja tiszteletére, április 12-én, szerdán Kecskemét Főterén, a felújított Városháza előtt. Idén is várnak minden vers- és irodalomszerető fiatal és idősebb korosztályt egy hangulatos közös versmondásra.

A programsorozat folytatásaként április-május hónapban hat héten át zajlanak a válogató fordulók, mintegy 20-22 rendezvény. Végül a találkozó május 20-án, városi döntő keretében, a Versünnep című rendezvénnyel zárul. A program kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez.

Jelentkezés online módon, a honlapon található linken keresztül lehet.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!