Színházi Olimpia

2023.02.15. 17:57

Kecskemét is csatlakozik a bábszínházi világtalálkozóhoz

A 10. Színházi Olimpia eseményein szerte Magyarországon a világ színházi életének meghatározó alkotói és előadásaik láthatóak. A programsorozat ideje alatt több fesztivált is megrendeznek, köztük a Bábművészeti Világtalálkozót, húsvéttól egészen Szent Iván éjjeléig. A Dél-keleti régióban három bábszínház – köztük a kecskeméti Ciróka – összefogásával valósulnak meg az események.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Ciróka Bábszínház sajtóközleményéből kiderül: a bábszínházi programsorozat keretében a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenkét vidéki bábszínház összefogásával, egységes művészeti koncepció mentén rendezi meg eseménysorozatát. A Dél-alföldi régióban három bábszínház együttműködésével születnek meg a programok, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és szegedi Kövér Béla Bábszínház részvételével.

A Figurák Háza program keretében a Yael Resooly: Paper Cut című produkciója (Izrael) április 13-án 18:00 órakor látható a Ciróka Bábszínházban. A Határtalanul magyar program keretében a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozata: Történet a tálról és a kanálról (Románia) című előadása május 14-én, 11 órakor tekinthető meg a Cirókában.

A Szevasztok, Pajtikák! Program Szabadtéri láncfesztivál három hétvégén át tart: május 27-29., június 3-4., június 24-25.

A produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek.

A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A bábművészet oldaláról a fejlődés, a találkozás, a kapcsolatépítés és természetesen a tudásátadás a cél, míg a nagyközönségnek a műfaj sokszínűségét, a minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő, minőségi előadóművészeti kategóriát kívánja bemutatni.

A Bábművészeti Világtalálkozó számokban: 9 workshop – 3 kiállítás – 6 alkotói projekt – 53 külföldi, 57 hazai és 7 határon túli báb- és utcaszínház – 332 előadás – 73.650 néző.

A 10. Színházi Olimpia főszervezője: a Színházi Olimpia Nonprofit Kft. A magyarországi Színházi Olimpia Magyarország Kormányának támogatásával valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!