Kiállítás

2022.12.02. 11:20

Különleges tárlat: háromszáz angyal látható a csólyospálosi általános iskolában

Angyalok százai fogadják a belépőket a csólyospálosi általános iskola előterében, ahol a vitrinekben több mint háromszáz angyalt lehet megtekinteni. Az angyalsereg tulajdonosa Masáné Szekeres Ildikó, az iskola pedagógusa, aki több mint két évtizede gyűjti szárnyas figurákat.

Tapodi Kálmán
Masáné Szekeres Ildikó sok éve gyűjti már az angyalokat
Fotós: Tapodi Kálmán

– Több mint húsz évvel ezelőtt kaptam ajándékba az első angyalt, ami nagyon kedves lett a számomra, ezért úgy döntöttem, hogy gyűjteni kezdem őket. A sok év alatt a családom, a barátaim, a kollégáim szebbnél-szebb darabokkal örvendeztettek meg különböző alkalmakra. Természetesen én magam is nyitott szemmel jártam a kirándulások alkalmával és karácsony környékén, hogy folyamatosan bővíthessem az általam oly nagy becsben tartott kollekciót – mesélte Masáné Szekeres Ildikó, aki nagyon büszke a folyamatosan gyarapodó gyűjteményére. Mint a gyűjtő elmondta: mindegyik angyalhoz fűződik valamilyen emléke. Látható például az az angyalpár, amelyik az esküvőjük helyszínein is velük, de a törökországi nászútjukról is egy angyallal tértek haza. Az egyik legkedvesebb számára az a fuvolázó angyal, amit a negyvenedik születésnapjára kapott. –  Nem csak Magyarországról, hanem más országokból származó szépségek is gazdagítják a gyűjteményemet, így például Ausztriából, Németországból, Svájcból, Szlovákiából, a Kanári-szigetekről, Angliából, Oroszországból, Amerikából és Erdélyből kapott angyalaim is vannak – sorolta gyűjtő, aki egy kedves történetet is megosztott a mostani kiállításról, aminek megrendezésére egy kolléganője bírta rá. 

–  A legnagyobb öröm volt számomra, amikor egy ötödikes kislány fölfedezte azt az angyalkát, amit elsős korában hozott nekem és nagyon boldog volt, hogy így vigyáztam rá és megőriztem az ő ajándékát – mondta el Masáné Szekeres Ildikó, aki tárlathoz írt ajánlójában írta: „Kértem az angyalokat, hogy aki eljön és megcsodálja őket, teljesítsék minden kívánságát.”

Az angyaltárlatot tárlatot munkaidőben, 7:30 - 16:30 óra között lehet megtekinteni december 14-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!