Nemzetközi

2022.11.01. 07:00

Angliából és Olaszországból is érkeztek táncosok a kelebiai versenyre – galériával

Első alkalommal rendeztek az elmúlt hétvégén nemzetközi minősítő táncversenyt a határmenti község sportcentrumában, ahol gyermekek mazsorett, társastánc, balett és moderntánc kategóriákban, különböző korcsoportokban mérhették össze tudásukat. Az eseményre a hazai indulók mellett Szerbiából, Romániából, Angliából, vagy épp Olaszországból, egy világversenyről is érkeztek versenyzők.

Pozsgai Ákos

A verseny egyik kategóriája a mazsorett volt

Fotó: Pozsgai Ákos

A szabadkai Alkoss Jövőt Egyesület keretében működő Cristal Táncstúdió és a kelebiai Pereputty Egyesület szervezte közösen a minősítő nemzetközi táncversenyt a Magyar Mazsorett Szövetséggel együttműködve. Szabó Gabriella, a Cristal Táncstúdió vezetője elmondta, hogy a közel kétszázötven – négy és huszonnyolc éves kor közötti – versenyző nem a helyezésekért vetélkedett, hanem az ezüst, arany, illetve gyémánt minősítésért.

Az itt szerzett minősítésekkel tudnak aztán továbbmenni a versenyzők az országos, európai, illetve világbajnokságokra, épp ezért volt olyan versenyző, aki Angliából, vagy Olaszországból érkezett, hogy jobb minősítést szerezhessen – közölte Szabó Galibáné Vámos Ildikó, a Pereputty Egyesület elnöke, aki arról állapodott meg a szabadkai szervezőkkel, hogy a későbbiekben minden évben rendeznek közösen egy minősítő táncverseny Kelebián.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!