Galériával

2022.10.04. 15:14

Mihály-napi vásárt rendezett a kunszállási óvoda

A Mosolyvár Óvoda az esős időjárás okán a szabadtérre tervezett programot a faluházban tartotta meg a napokban.

Vajda Piroska

Szeretnék a gyerekekkel megismertetni a népi hagyományokat

Fotó: Vajda Piroska

Horváthné Gellért Emőke, az óvoda vezetője elmondta, intézményükben nagy hangsúlyt fektetnek a népi hagyományok meghonosítására. Az óvodában minden fontosabb ünnepet, jeles napot és az ahhoz kapcsolódó népszokást szeretnének megismertetni a gyerekekkel, mégpedig játékos programok által. Ezt a célt szolgálta a Mihály-napi vásár is, ahol a gyerekek a szüleikkel, a nagyszüleikkel közösen vehettek részt. 

A vásárban a szülők által készített süteményeket, és azokat a portékákat árulták, amelyeket a gyerekek az óvónénikkel közösen készítettek. A fizetség egy hibátlanul elmondott nyelvtörő, vagy egy jól megfejtett találóskérdés volt. 

Az óvodai dolgozók egy moldvai táncbemutatóval is kedveskedtek a közönségnek, és a gyerekek is bemutatták néptánctudásukat. 

A Mihály napi vásár kapcsán seprűbáb-kiállítás is rendeztek, az ötletes alkotásokat a gyerekek és szüleik közösen készítették. De lehetőség volt közös fotózkodásra is Rimán Dorottya fotószínházában, ahol az eseményhez hű ruhákban és környezetben örökítették meg a családokat. Az óvoda pónija, Csini is várta a gyerekeket, akik a lovaglás után megnézhették a Léghajó Színház Három kívánság című előadását is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!