Galériával

2022.09.22. 15:29

Díjnyertes gyermekrajzokból nyílt kiállítás a kecskeméti iskolában

A Kecskeméti Szent László Lions Club kezdeményezésére, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által évente meghirdetett Békeposzter pályázat utolsó 10 évének díjnyertes munkáiból nyílt kiállítás szerdán a kecskeméti Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola aulájában.

Sebestyén Hajnalka

A Lions Clubok Magyarországi Szövetségének Békeposzter pályázatán nyertes alkotásokat állították ki

Fotó: Bús Csaba

A gyermekrajzok szeptember 1. óta díszítik az iskolát, egyben felhívják a figyelmet az idei év kiírására. A Lions Clubs International által évente meghirdetett gyermekrajz pályázathoz a magyarországi klubok is csatlakoznak. Az ország minden tájáról érkező több száz munka közül szakavatott zsűri választja ki a legszebbeket. A győztes alkotás bekerül a nemzetközi versenybe, ahol 210 ország alkotásaival vetik össze. A legcsodásabb 30 munka a világkonvención kerül kiállításra, ahol több tízezer lion tekintheti meg. Néhány évvel ezelőtt Milánóban a győztesek között egy magyar kislány alkotását is láthatták az érdeklődők. A több százezer alkotás közül kiválasztott közel 30 mű díja egységesen 500 USA dollár, a fődíj 2 500 dollár, azaz közel 1 millió forint forint.

A kiállítás hivatalos megnyitóját szerdán tartották meg Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában, melyre meghívták a kecskeméti általános iskolákat is. Dr. Szabó Ildikó igazgatónő a béke szeretetéről, különös aktualitásáról, Harsányi Zsuzsanna a 2022-23 lions évi klubelnök pedig a lions jótékonysági szervezetéről beszélt, bemutatva klubjuk tevékenységét. Mindketten kiemelték a gyerekek mindennapjaiban megélt szeretet, segítőkészség, örömszerzés, egymásra figyelés, törődés fontosságát. Az iskola tanulói műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. 

A tárlatból októberben vándorkiállítás indul, melynek következő állomása a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola lesz.

A pályázati kiírás ITT olvasható. A kecskeméti rajzokat a Kecskeméti Szent László Lions Club gyűjti össze és juttatja fel a kormányzósághoz. Beadás helye és ideje: 2022. november 17. 17 óra Katona József Könyvtár előtere. Kontakt személy: Harsányi Zsuzsanna 06 30/307-1479

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!