Galériával

2022.06.19. 17:53

Úrnapi körmenetet tartottak Dunavecsén

Az úrnapja tiszteletére tartottak szentmisét, majd körmenetet vasárnap Dunavecsén. A zenei szolgálatot a Veszprémi Légierő zenekara biztosította.

Gulyás Sándor

Az úrnapja tiszteletére tartottak körmenetet Dunavecsén. Fotó: Gulyás Sándor

Az úrnapja Jézus Krisztus szent testének és vérének ünnepe egy rangos katolikus ünnep az oltári szentség tiszteletére. Ez alkalomból vasárnap a Bese Gergő plébános által vezetett három település Dunavecse, Tass, Szalkszentmárton keresztény hívei gyűltek össze a dunavecsei Rózsafüzér Királynéja templomban. A szentmisét Bese Gergő atya celebrálta, aki Szent Lukács evangéliumából idézte fel a csodálatos kenyérszaporítás történetét.

– Jézus arra tanít, hogy tegyük félre a magunk életét és álljunk mindenki szolgálatára. Ne becsüljük le azt a reményt, hogy ha egyedül nem is, de többen képesek vagyunk mindenre. Valamennyien részei vagyunk annak a puzzle-nak melyből egy fantasztikus képet lehet kirakni, de ha magunkban akarunk küzdeni, nem visszük semmire – fogalmazott Bese Gergő atya.

A szentmisét követően a körmenet Dunavecse legkiemelkedőbbnek számító látványosságait, a trianoni országzászlót, a Petőfi házat, a főteret, érintve érkezett meg a tavaly átadott Szent István szoborhoz. Sok helyen szokás virágszőnyeggel borítani a körmenet útvonalát. Dunavecsén is tömérdek virágsziromból, sok órás munkával, egyházi jelképeket és más alakzatokat rakta ki a hívek a templomban és az állomásokon. Az úrnapi rendezvényt a Veszprémi Légierő fúvószenekarának játéka tette maradandóbbá és lelkileg felemelőbbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!