Díj

2022.06.05. 21:06

Elnyerte alkotásával a grillázsverseny vándorserlegét a bajai hölgy

Grillázskategóriában a bajai Inotai Csabáné tortáját aranyéremmel jutalmazták a XII. Grillázs- és Mézeskalács Majális rendezvényen Lajosmizsén, és ezzel elnyerte az idei év vándor­serlegét.

Rab Rita

Inotai Csabáné tortáját aranyéremmel jutalmazták

Az idei grillázsverseny témája a szív volt, a megméretésre negyvennyolc alkotás érkezett hazánkból, de volt, aki Erdélyből, Felvidékről nevezett. 

– Köszönöm a Magyar Grillázs Szövetség elnökének, Rimóczi Lászlónak, aki szülővárosában adott helyet az évente megrendezésre kerülő országos rendezvénynek, és aki koordinálja, összefogja az egész ország területén és az országhatáron túl élő két népi kismesterség életben tartását, fennmaradását – mondta a díjazott. Inotai Csabáné hozzátette, hogy szeret mindent, ami szép és nemes emberben, fában, természetben, és mindent, ami emberi kéz által válik valóra. Így született meg a Grillázs Készítése Mesterfokon című könyvének mottója is: „Szemem elé tárult egy Grillázs mesevilág, sziporkázó, csillogó gyémántcsoda, illatfelhő, mely elárasztja lelkemet, mámorító ízében visszaköszön a múlt üzenete. Magyarországon mindig lesz múltja, jelene, jövője.” 

– Nemcsak örömöm lelem a tevékenységben meg a sikerekben, számomra az is fontos, hogy két ilyen régi mesterség életre kel általam – mondta Inotai Csabáné. 

A grillázsverseny hamarosan bekerül a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!