Galériával

2022.05.10. 13:55

Tizenharmadik alkalommal tartották Tavaszi Virágünnepet Félegyházán

Virágba borult szombaton délelőtt Kiskunfélegyháza központja, ahol 13. alkalommal rendeztek Tavaszi Virágünnepet. A virágvásárnak indult esemény mára a város egyik legnépszerűbb rendezvénye.

Vajda Piroska

A virágvásárnak indult esemény mára a város egyik legnépszerűbb rendezvénye Fotó: Vajda Piroska

Minden kert mögött ott a Paradicsom, és néhány kert valódi Paradicsom – idézte Derek Jarman angol filmrendezőt Kovács Gyula, a Szép Félegyházáért Kör vezetője a szombati Tavaszi Virágünnep megnyitóján. Felidézte, hogy a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Szép Félegyházáért Kör szekciója tizenhárom évvel ezelőtt hívta életre a Tavaszi Virágünnepet azzal a céllal, hogy ösztönözzék a félegyháziakat környezetük szépítésére. 

A virágvásárnak indult esemény az évek alatt igazi ünneppé nőtte ki magát. A bemutatóval, szaktanácsadással egybekötött rendezvény szervezői ugyanis azt is fontosnak tartották, hogy megmutassák, a virágos környezet hogyan hat az emberre. Ebben voltak a szervezők segítségére a helyi művészek. A Holló László Kör festmények, a Wessel Hugo Fotókör fényképek kiállításával mutatta be a virágcsendéletek gyönyörűségét. 

– És még mindig kellett valami! A generációk megjelenése. Az óvodások és iskolások tavaszi táncos műsora, a fiatal leányok, legények néptánca, a felnőttek és időskorúak népdalkörének előadása. Ezek a műsorok szintén sok érdeklődőt vonzottak. Így lett a virágvásárból ünnep, Tavaszi Virágünnep – fogalmazott Kovács Gyula, aki azt is hozzátette, hogy négy éven keresztül a Szép Félegyházáért Kör rendezte a Tavaszi Virágünnepet, ami túlnőtt a lehetőségeiken. Ezután a Móra Ferenc Művelődési Központ lett a rendezvény házigazdája. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!