Petőfi 200

2022.04.13. 06:50

Irodalmi műsorral nyitották meg az emlékévet Kiskunhalason

Kiskunhalas is csatlakozott a reformkori szellemiséget tükröző Petőfi Klubok Kárpát-medencei hálózatához, amely a Petőfi-emlékév egyik kiemelt tevékenysége.

A Szilády Áron gimnázium diákjai adtak műsort Fotó: P. Á.

Fotó:

A bicentenáriumhoz kapcsolódva a költő születésének kétszázadik évfordulójához a Petőfi Klubok számos közösségépítő programmal, rendezvénnyel és színvonalas kulturális eseménnyel csatlakoznak, amelyben Bács-Kiskun megyének meghatározó szerepe lesz.

 

Kiskunhalason a nyitórendezvényt a Martonosi Pál Városi Könyvtárban rendezték meg, ahol a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai adtak színvonalas irodalmi műsort, melyre negyven diák készült. Petőfi Sándor verseit szavalták el a tanulók, akik a műsor végén kilenc nyelven hallgathatták meg a költő Szeptember végén című költeményét. A következő két évben, a Petőfi–emlékév során a könyvtár ad otthont a programsorozat további eseményeinek, ahol az újonnan alakult Petőfi Klub szerveződött. A következő program április 13-án, szerdán, 17 órától kezdődik a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. Ekkor Fűzfa Balázs irodalomtörténész tart előadást A magyar költészet Petőfitől József Attiláig címmel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!