Galériával

2022.03.11. 07:00

Szavalóversenyen bizonyították tehetségüket a kecskeméti diákok

Két korcsoportban, felső tagozatosok számára rendezték meg a hagyományos Petőfi Sándor Városi Szavalóversenyt a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Az esemény hangulatát emelte Baráth Bianka 8. osztályos rákóczis tanuló gordonka játéka.

Sebestyén Hajnalkas

Balról jobbra: Kalmár Anna, Holló-Zsadányi Senon és Szelei Mózes Mór bizonyultak korcsoportjuk legjobbjainak Fotó: Sebestyén Hajnalka

A II. Rákóczi Iskola hosszú évek óta megrendezi Petőfi Sándor Városi Szavalóversenyt, mely hagyományát idén is folytatta. A napokban megtartott rendezvény a város március 15-i programsorozatok, megemlékezések sorát gazdagítja.

 

Petőfi mindig is kedvelt alakja volt az irodalmi versenyeknek. A neves költő a magyar irodalom kiemelkedő alakja, kifejezés módja közel áll a diákokhoz. A mai ifjúság is érti és szereti, ezért szívesen szavalják verseit.

 

A szavalóversenyen a kecskeméti iskolák felső tagozatos diákjai mutathatták meg ismét tehetségüket, egy szabadon választott vers elmondásával. A zsűri tagjai között volt Balai Magdolna, aki megálmodója a Petőfi Sándor Szavaló Versenynek, továbbá Feleky-Szentendrei Kyra, Horváth Ferenc magyar tanár. Nem volt könnyű dolguk, remek szavalatokat hallhattak a diákok előadásában. 

A diákok a város különböző iskoláiból érkeztek. Összesen 23 versmondó lépett a zsűri elé. A versenyen a következő eredmény született. 

Az 5-6. osztályos korcsoportban első lett Boldog Csenge (6.osztály, Zrínyi Ilona Általános Iskola), másodikként végzett Berbekár Johanna (6. osztály, Szent Imre Katolikus Általános Iskola), harmadikként Bánáti Zsombor (5. osztály, Vásárhelyi Pál Általános Iskola). 

 

A 7-8. osztályos korcsoportban legjobbnak bizonyult Szelei Mózes Mór (7. osztály, Corvin Mátyás Általános Iskola), második helyezést ért el Holló-Zsadányi Senon (8. osztály, Bányai Júlia Gimnázium), harmadik lett Kalmár Anna (8. osztály, Kodály Iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!