Találkozó

2021.12.24. 14:08

Népszerű volt a félegyházi mesemondás

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Petőfi Sándor Városi Könyvtár által megrendezett Hetedhét ország mesemondó találkozó.

Vajda Piroska

Népes mezőny vett részt a Hetedhét ország mesemondó találkozón

Forrás: Beküldött fotó

A megmérettetésen hatvanhat gyermek vett részt, akiknek a koronavírus-járvány miatt videófelvételen kellett a mesemondásukat beküldeni. A felkért zsűri négy korcsoportban értékelte az előadásokat. Döntésük alapján az alsó tagozatosok közül Vései Vanessza Dzsenifer, a felsősök közül Solymosi Áron képviseli Félegyházát a megyei mesemondó találkozón – hangzott el az ünnepélyes eredményhirdetésen, amelyet a napokban a könyvtár Hattyúház termében tartottak.

Az 1–2. osztályosok közül első helyezett lett Kotroczó Levente Dániel, a Platán Utcai Általános Iskola diákja. Második lett Horváth Dániel, a József Attila Általános Isko­la tanulója. Harmadik helyezett lett Papp Zsófia, a Constantinum diákja. Különdíjat kapott Bátori Krisztina, aki a József Attila-iskolába jár, valamint Juhász Hajnalka Orsolya, a Platán Utcai Iskola tanulója. 

A 3–4. osztályosok közül első lett Vései Vanessza Dzsenifer, a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola diákja, második Szóllát Zsóka, a Constantinum tanulója, harmadik Andrási Alíz, a Platán-iskola diákja. Különdíjat kapott Gál Hunor Attila, a Dózsa iskola tanulója. 

Az 5. osztályosok korcso­portjában első helyezett lett Fendrik Ádám, a Constanti­num diákja, második lett Mikulás Noémi Anna, a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, és harmadik helyen végzett Rekedt-Nagy Panni, a József-iskola diákja. Különdíjat kapott Gál Péter Attila és Szabó László Áron. Mindketten a Constantinumban tanulnak. 

A 6–7–8. osztályosok közül első lett Solymosi Áron, második Kovács Benedek Bátor, harmadik Szórád Hanna. Mindhárman a Constantinum diákjai. Különdíjat vehetett át Virág Réka, a Dózsa György Általános Iskola tanulója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!