galériával / videóval

2021.10.17. 11:47

Több kategóriában is versenyeztek a mazsorettek a kiskőrösi fesztiválon

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztivált szombat délután. Tizenegy csoport mérte össze tudását a rendezvényen.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

Magyarországon 15 országos mazsorett fesztivált rendeznek évente. Az egyik, többnyire az őszi szezonnyitó, a kiskőrösi rendezvény. Gmoser György, a három kiskőrösi csapat művészeti vezetője hírportálunknak elmondta, hogy 11 csoport – Kiskőrösről, Sárvárról, Nádudvarról, Soltról – lépett fel több kategóriában.

Eredetileg 21 csapat nevezett, de a járvány miatt sokan visszamondták a fellépést. Nem volt ugyanis elegendő idő, hogy az elmúlt hónapokban próbáljanak a csoportok, de olyan is előfordult, hogy betegség nehezítette a felkészülést. A szombati versenyen a legkisebbek közül a kiskőrösi Orchideák csapata ezüstérmet kapott. A művészeti vezető elégedett volt, mivel a 7–8 éves lányok most léptek fel először.

A második korcsoportban, a 13-14 évesek között, a Gyöngyszem csoport kiemelt aranyat kapott show kategóriában. Szkenderovits Eszter megkapta a tamburmajor címet. A Csillagfény csoport felnőtt kategóriában indult, ők show és pom-pom kategóriában kiemelt arany érmet kaptak, Gubacsi Zsófia pedig a legjobb tamburmajor elismerést kapta.

– Sajnos az elmúlt másfél év járványos időszaka miatt csökkent a csoportos tánc iránti érdeklődés. Főként azoknál a lányoknál volt ez megfigyelhető, akik iskolát váltottak nyolcadik osztály után – jellemezte a helyzetet Gmoser György.

A művészeti vezető azt mondta, ha nem lesz túl nagy szigorítás a járvány miatt, akkor visszarázódik minden a korábbi kerékvágásba. Ha nincs lezárás, akkor a kőrösi táncos lányok a Debrecenben, Sárváron és az Egerben megrendezendő fesztiválokon vesznek részt a következő hónapokban. Szombaton a Kiskőrösi Mazsorett Együttes és Gmoser György, a Magyar Fúvós Zenei és Mazsorett Szövetség nívódíját kapta a mazsorett népszerűsítéséért és kiemelkedő munkájuk elismeréséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!