kultúra

2021.10.16. 19:45

Palotás József bemutatta a kecskeméti zeneiskoláról szóló harmadik könyvét

A nyugalmazott igazgató az M. Bodon Pál zeneiskola újabb izgalmas történeteit tárja az olvasók elé.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti M. Bodon Pál zeneiskola 125 éves történelmének újabb szeletei ismerhetők meg Palotás József nyugalmazott igazgató, zenetanár legújabb könyvéből. A zene- és irodalomszerető közönség pénteken a Katona József Emlékházban ismerhette meg a sorozat harmadik kötetét.

Az M. Bodon Pál zeneiskola elődje, a Városi- illetve Állami Zeneiskola 1894. szeptember 1-én kezdte meg munkáját az egykori Adler házban, mely a mai Szabadság tér helyén állott. A fennállásának 125. évfordulójára készítette el Palotás József nyugalmazott igazgató, zenetanár az iskola történetét bemutató kötetet, mely történelmi áttekintést adott a városi zeneoktatásban kiemelkedő szerepet betöltő iskoláról. Ezt követte tavaly a sorozat második könyve, mely kordokumentumokkal, korabeli cikkekkel tette még érdekesebbé a 125 év eseményeinek bemutatását, kiemelve az évfordulókat, ünnepeket.

A Katona József Emlékházban tartották a könyvbemutatót
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az iskolatörténeti album harmadik része, a most bemutatott könyv az Emlékek, emlékezések ‒ 125 éves a kecskeméti zeneiskola címet kapta.

Palotás József a könyvbemutatón elmondta a könyvben egykori növendékek, tanárok szólalnak meg, de az emlékezők között van például M. Bodon Pál egykori szomszédjának leszármazottja is.

A könyvbemutatón Székelyné Kőrösi Ilona történész köszöntötte a nagyszámú közönséget. A kötet bemutatásában közreműködött Babarczy Szilveszter, aki a vetített képes előadás megtartásához nyújtott segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!