kiállítás

2021.09.11. 07:00

Megnyílt Hubert László és Gácser Zsolt közös tárlata Kalocsán

Új kiállítás nyílt a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárban ahol festményeket és autó­alkatrészekből készült szobrokat láthatnak az érdeklődők.

Zsigmond Enikő

A Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárban nyílt meg a kiállítás

Fotó: Zsigmond Enikő

Az Ünnepi Könyvhét zárónapján egy kiállítás­megnyitóval várták a közönséget a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárban. Hubert László dusnoki festő képeiből és Gácser Zsolt hajósi alkotó fémhulladékból, autó­alkatrészekből készült szobraiból rendeztek egy közös kiállítást.

A megnyitó, az eddig megszokottaktól eltérően, a két alkotó saját bemutatkozásával indult, melyet a műveikből összeállított prezentáció vetítésével színesítettek.

A felvillanó képek mellett életük egy-egy korábbi szakaszába is bepillantást engedtek. Hubert László festő szeretettel említette Frank Nándort és Sáfrán Ferencet, két dusnoki tanítót, akik meghatározóak voltak életében. Beszélt Dusnok, a szülőfalu és a Vajas iránti szeretetéről, a Dusnoki Önképzőkör, valamint a PannonArt alkotóközösség létrejöttéről, munkájáról és kiállításairól, a HubArt Galéria létrehozásáról, táborokról, képei témáiról, az alkotás folyamatáról.

Gácser Zsolt nagyon izgalmas fémszobrait egy ausztriai kiállításon látottak inspirálták. Mint gépjárműtechnikai szerelő, nála adott volt, hogy elsősorban autó- és motoralkatrészeket használ fel műveihez. 2013 nyarán készült el első szobra, egy kuplungtárcsából megalkotott páva, melyet számtalan követett. Horganyzott lemezdarabok felhasználásával megalkotott Jézus-szobra a hajósi templomba került, 2020-ban a KalocsaArton gépláncból készült több mint egy méter magas Eiffel-tornya pedig közönség­díjas lett.

A bemutatkozók után Alföldi Albert, a Hajósi Képzőművész Alkotótábor alapítója nyitotta meg a kiállítást. A különleges kalocsai tárlatmegnyitónak egy külön pluszhangulatot adott Kovács László fazekasmester zongorajátéka.

A Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárban nyílt meg a kiállítás
Fotó: Zsigmond Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!