Bad Times zenekar

2021.08.22. 07:00

Rockestet tartottak Baján

A 27 évvel ezelőtt alakult Bad Times zenekar péntek este lépett színpadra. Ennek apropóján beszélgettünk Gyurosovics Attila frontemberrel az elmúlt évtizedekről.

Márton Anna

Fotó: Pulai Zsóka

A Bad Times együttes lépett fel augusztus 20-án este az Armstrong Clubban, a fellépést a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programja támogatta. A közel három évtizede alakult rockegyüttessel kezdetben leginkább motoros­találkozókon lehetett találkozni. Ma már 1500 belföldi és legalább 50 külhoni koncerttel a hátuk mögött helyi klubokban és fesztiválokon is zenélnek.

Gyurosovics Attila, a Bad Times frontembere
Fotó: Márton Anna

Gyurosovics Attila, a zenekar frontembere az elmúlt évtizedek tapasztalatait osztotta meg hírportálunkkal. – A Bad Times zenekar 1994-ben alakult meg, kezdetben még minden tagja bajai volt. Zorán Szerbiából menekült Bajára, és ő keresett magának zenészeket ebben a rockműfajban, amit mi játszunk. Ránk talált, elkezdtük a próbákat, és kiderült, hogy sok olyan közös dalunk van, amit szeretünk és el tudunk játszani – mondta.

Hangsúlyozta továbbá, hogy már az első évben nagy szerencséjük volt, mert felfedezte őket egy motoros fesztivál szervezője és meghívta az együttest a következő motorostalálkozóra. – Innen már beindultak a koncertek, az országban mindenhova eljutottunk, ahol motoros fesztivált szerveztek – mondta el a baon.hu-nak Gyurosovics Attila.

Hozzátette, az elmúlt 27 évben eljutottak szinte minden nagyvárosba, Budapestre is többször elhívták őket, de a Vajdaságban, illetve Erdélyben is több alkalommal zenéltek. A zenekar a hosszú szünet után idén nyáron ismét talpra állt. A jelenlegi felállásban a dobos Kuner János, a billentyűs Bérdi Zoltán, a basszusgitáros Debreceni István, a gitáros Szabó Dávid és az énekes Gyurosovics Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!