Gyergyó-­Hétvége

2021.07.20. 12:13

Kulturális és népzenei találkozót tartottak Lakiteleken

Harmadik alkalommal rendezték meg a Gyergyó-­Hétvégét Lakiteleken.

Vajda Piroska

Budapest, 2019. december 28. Csík János hegedül (k), mögötte Barcza Zsolt tangóharmonikán (b) és Makó Péter szaxofonon játszik a Csík Zenekar óévbúcsúztató koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. december 28-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A kulturális és népzenei találkozónak a lakiteleki Közösségi Tér parkja, illetve a Kultúrművek Pálinkaház adott otthont. Az eseményen felléptek a Csík János népzenész-zenetanár nevével fémjelzett népzenei tábor hallgatói, koncertet adott a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar, illetve az esemény vendége volt Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó.

Szombaton napközben műhelymunka, pódiumbeszélgetések következtek, este pedig a Gyergyói Hagyományőrzők közreműködésével nagyszabású gálaműsort rendeztek a Közösségi Tér parkjában. A programok vasárnap délután Pál Feri atya előadását követően Csík János és a Mezzo zenekar koncertjével zárultak.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!