galériával frissítve

2021.05.25. 19:55

Újra megtelt élettel a Kecskeméti Nemzeti nézőtere

A Légy jó mindhalálig című darabbal kedd este ismét megnyitotta kapuit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A régóta várt nyitás örömére este 6 órától Cseke Péter igazgató, a színház bejáratnál személyesen fogadta a közönséget.

Bajáki Zsanett

Fotó: Bús Csaba

Több hónapos kényszerszünet után ismét visszaköltöznek az előadások az online térből a színpadra. Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy minden tervezett előadást lejátszanak, a premiereket pedig megtartják és a már megváltott bérletek és jegyek is érvényesek.

Az „újranyitás” első előadásaként a tavaly bemutatott Légy jó mindhalálig című musicalt láthatták a színházrajongók. Az előadás előtt Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester mondott rövid beszédet, aki kiemelte, hogy Kecskemétnek immár Kossuth-díjas színházigazgatója van.

– Az élő előadás ereje mindennél nagyobb – fogalmazott az alpolgármester. – Az elmúlt fél év nem szólt másról, mint halálozási statisztikákról, korlátozó intézkedésekről, oltásokról, és meg voltunk fosztva attól, hogy egy előadás erejéig kiszabaduljunk a mindennapok terhei alól. A felelős magatartásunk azonban meghozta eredményét, és végre újra lehet maszk és távolságtartás nélkül színházba jönni. Az előadásokhoz nagyon jó szórakozást, tartalmas együttlétet kívánok mindenkinek!

– Hatalmas öröm számomra ilyen hosszú idő után látni a nézők mosolygó arcát – vette át a szót Cseke Péter igazgató. – Nehéz korszakon vagyunk túl, amely alatt egy nagy veszteség is ért bennünket, hiszen elvesztettük Látó Richárdot, színházunk karmesterét, aki a hétfői előadásban is alkotótársként vett részt. Ezt az estét az egész társulat nevében neki ajánljuk. Mától kezdve újra együtt játszik a nézőtér és a színpad!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!