kultúra

2021.05.05. 16:15

Szombaton rendezik meg a kecskeméti Nagy Versmondást

Szombat 10 órakor rendezik meg a kecskeméti Nagy Versmondást, ezúttal is online formában.

Sebestyén Hajnalka

NAGY VERSMONDÁS - ONLINE

A versbarátok a Kecskeméti Televízió adásán keresztül, a Hírös Agóra honlapján és Facebook oldalain kapcsolódhatnak az eseményhez. A program a Versmondók Találkozójának döntője, a Versünnep felvezetőrendezvénye lesz.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 9. alkalommal szervezi meg a Nagy Versmondást. Idén a versek mellett Kecskemét irodalmi emlékeivel, helyszíneivel is ismerkedhetnek a résztvevők.

Csizmadia Ilona főmunkatárs elmondta: céljuk a költészet értékeire felhívni a figyelmet. Bemutatják Kecskemét irodalmi emlékeit, helyszíneit és a Kecskeméthez kötődő költőket, illetve verseiket; így Petőfi Sándort, Móricz Zsigmondot, Weöres Sándort, Kányádi Sándort, valamint a város kulturális életében ma is aktív szerepet vállaló Kossuth-díjas kortárs költőt, Buda Ferencet.

A Nagy Versmondás keretében hat verset, illetve versrészlet hangzik el Krucsó Rita Júlia bábszínész irányításával. Videófelvétel útján várhatóan öt kecskeméti általános iskola kapcsolódik a közös versmondáshoz.

Meglepetésként Petőfi Sándor Az alföld című versének fordításait is közreadják, a költő verseit ugyanis több mint 50 nyelvre lefordították és olvashatók a világ különböző tájain. A Hírös Agórában jelenleg Európai Önkéntes Program keretében tevékenykedő fiatalok saját nyelvükön: spanyolul, oroszul, törökül és angolul mondják el a közismert verset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!